Sæson for storudsalg af flybilletter

Store luftfartsselskaber som SAS, Air France-KLM, Lufthansa og British Airways er i markedet med en lang række tilbud for vinterhalvåret. Kampagnerne er netop skudt i gang og udløber melem 29. august og 12. september afhængig af selskab.

Hos SAS sker det fire gange om året, at selskabet sætter omkring 1 million flybilletter til salg til lavpris. Det er den såkaldte overskudsproduktion af flysæder på økonomiklasse, der bliver afsat i markedet til priser, der er noget lavere, end hvad man ellers oplever hos det skandinaviske luftfartsselskab.

Det samme gør sig gældende med de større konkurrerende europæiske luftfartsselskaber, omend antallet af destinationer og sædeudbud i kampagnerne er forskellige.

Eneste fællesnævner er, at luftfartsselskaberne skal have sat gang i salget af billetter med afrejse i lavsæsonperioden, der primærtstrækker sig fra 1. november 2011 til 31. marts 2012.

En million billetter hos SAS

SAS har mere eller mindre samtlige destinationer med i kampagnen. Billigste interkontinentale flybillletter er New York og Chicago fra København til en pris af 3.955 for en returbillet. Dyreste er til gengæld Bangkok, der koster 5.971 kroner. Indenfor Europa er Berlin, Stockholm og Oslo de billigste rejsemål med 318 kroner for en returbillet som laveste pris. Ifølge SAS er der 1 million billetter udbudt til salg.

Tysk drømmekampagne

Hos tyske Lufthansa hedder kampagnen “Dream Sale“ og omfatter først og fremmest en række destinationer i Asien og Nordamerika. Her er i massevis af tilbud med Kairo som billigste interkontinentale destination til 3.169 kroner, mens dyreste billet i kampagnen går til den kinesiske storby Nanjing, hvortil der skal betales 7.139 kroner.

Der er også et beskedent udbud af europæiske destinationer med i Lufthansas “Dream Sale“ kampagne, og her er Frankfurt og München billigst med returbilletter til 777 kroner fra København eller Billund.

Rejseperioden hos Lufthansa er fra 1. november 2011 til 31. marts 2012 og senest frist for at bestille sin billet er 8. september.

Air France-KLM satser på Nordamerika og Asien

Også hollandske KLM, der flyver direkte til Amsterdam fra København, Billund og Aalborg vil være med i priskampen. Her hedder kampagnen “PACK & GO“.

Det hollandske selskab har især fokuseret kampagnetilbud på Asien, Nordamerika og Afrika. Billigst billet er Boston til 3.795 kroner, mens en returbillet til Kigali i Rwanda koster 7.795 kroner. Rejseperioden er 13. august 2011til 31. marts 2012og seneste frist for bestilling er 30. august.

KLM´s søsterselskab er Air Franc,e og selskabet har valgt at kalde sin kampagne for “Sunshine Deals“. Kampagnen løber frem til den 30. august med afrejse frem til 31. marts 2012. Det er især Nordamerika, som Air France satser på, men også destinationer i Asien og Afrika/Mellemøsten. Billigste billet hos Air France er 2.995 kroner til Kairo, mens dyreste rejsemål er Luanda i Angola, der koster 8.795 for en returbillet fra København eller Billund.

Også British Airways vil være med

Hos British Airways hedder kampagnen “Big Sale“, og her er der bestillingsfrist helt frem til den 12. september og afrejse umiddelbart frem til 28. marts 2012. Der er omkring 40 interkontinentale destinationer i kampagnen med hovedvægten på Nordamerika. Herudover er der også en række europæiske destinationer på udsalg.

Billigste interkontinentale flybillet i kampagnen går til Boston og Miami med en pris på 3.819 kroner, mens dyreste billet er Kingston, der er hovedstad på Jamaica. Her koster en returbillet 6.456 kroner.

Generelt set ligger prisniveauet nogenlunde ens. Det er i hvert faldkonklusionen, hvis man sammenligner på de mest frekventerede destinationer som New York og Beijing, som alle de nævnte selskaber har med i kampagnen.

Air France British Airways KLM Lufthansa SAS
Beijing 5.295 5.276 5.295 5.499 4.963
New York 3.895 3.919 3.895 3.679 3.952

Note: Alle er returpriser fra København inklusive skatter og afgifter. Priser i DKK.

Dog er det ikke uvæsentligt, at SAS kan tilbyde en returbillet til Beijing, der er 536 kroner eller næsten 10 % lavere end hosLufthansa. Hos SAS flyver man direkte fra København, mens Lufthansa-ruten går via Frankfurt eller München.

Det betyder, at de rejsende alligevel bør kigge sig godt for, indenman springer ombord i et af de mange attraktive kampagnetilbud, der florerer i markedet i øjeblikket.