‘Same Day Ticketing’ hos BCD Travel

Erhvervsrejsebureauet BCD Travel har med virkning fra 30. august indført ‘Same Day Ticketing’, således at bestilte billetter skal udstedes samme dag. Det sker på baggrund af skærpede regler hos en række luftfartsselskaber, der ikke længere accepterer billetudstedelse indenfor 72 timer.

“Kan du ikke lige holde reservationen, så vender jeg tilbage i morgen med endelig besked.“ Sådan lyderspørgsmålet ofte fra forretningsrejsende, der skal tage stilling til et konkret rejseforslag fra en rejserådgiver. Men den går ikke længere, i hvert fald ikke hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel.

Med virkning fra den 30. august har BCD Travel indført nye regler for billetudstedelse. Det betyder, at der nu udstedes flybilletter efter det såkaldte “Same Day Ticketing“ princip. Det vil rent praktisk sige, at billetten udstedes samme dag, som reservation bliver foretaget.

“Dette vil sikre, at eventuelle reserverede flysæder ikke bliver annulleret på grund af for sen udstedelse, samt en eventuelt senere prisforhøjelse vil kunne undgås,“ hedder det i en meddelelse fra BCD Travel.

Hvis billettens regel foreskriver, at billetudstedelse kan ske på en senere dato, kan dette fortsat lade sig gøre. Men det vil for kunderne i givet fald være forbundet med betaling af et tillægshonorar.

BCD Travel forklarer, at baggrunden for indførelsen af de nye regler for billetudstedelse er, at de traditionelleluftfartsselskaber i stigende grad strammer op på regler for, hvornår bestilte billetter skal udstedes, samt hvor længe man kan holde reservationen. Tidligere var der på mange pristyper en regel om billetudstedelse indenfor 72-timer.

De skærpede regler gør det vanskeligere for erhvervsrejsebureauerne at håndtere salg- og udstedelsesprocessen, hvorfor“Same Day Ticketing“ er blevet nødvendigt.