SAS: God Miami-belægning fra start

Der vil fra starten være fyldt godt op i flyene, når SAS i slutningen af denne måned åbner to nye ruter til Miami.

For mere end et år siden annoncerede SAS, at de ville åbne to langdistanceruter fra København og Oslo Gardermoen til Miami i slutningen af september i år.

Om det er den lange indsalgsperiode, som har gjort udslaget, vides ikke. Men knap to uger før ruteåbningerne i Oslo den 28. september og CPH den 29. september, så ser det ganske fornuftigt ud for de nye ruters første levetid.

”Forsalget ser rigtig godt ud og vi har en høj kabinefaktor fra start,” fortæller koncerndriftsdirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS.

Han peger dog på, at SAS ikke skal hvile på laurbærrene.

”Da det er en helårsrute, så bliver det vigtigt at holde fast i den gode belægning i de tynde perioder. Men der er ikke tvivl om, at der er et stort marked fra begge byer,” siger Lars Sandahl Sørensen med henvisning til opdelingen af Miami-ruten på to af SAS’ tre skandinaviske trafikknudepunkter.

Ruterne starter ud med at have fire ugentlige flyvninger fra Oslo og tre fra Københavns Lufthavn.

SAS har skruet fartplanen sådan sammen, at flyet fra København til Miami flyver tilbage til Oslo. Og Oslo-flyet flyver så de fleste dage tilbage til København. På den måde skal SAS ikke flytte flyet tomt mellem de to skandinaviske lufthavne. Uanset hvilken lufthavn flyet letter fra, så er der afgang fra Skandinavien kl. 9.40 hver dag, ankomst til Miami kl. 13.50 hver dag og afgang igen kl. 15.50.

Byttet om
Lars Sandahl Sørensen peger på, at ruterne ikke kun er møntet på skandinaver, der vil til DisneyWorld eller Sydamerika. Især Københavns-ruten er møntet på amerikanske krydstogtrejsende, der starter deres sejltur fra Københavns Havn.

Derfor bliver fordelingen af antal ugentlig flyvninger også byttet om i sommersæsonen, så København fra slutningen af marts næste år får fire ugentlige flyvninger og Oslo får tre.

Fra 28. september 2016 til 25. marts 2017 flyves således fra København til Miami mandag, torsdag og lørdag og retur onsdag, fredag og søndag. Der flyves fra Oslo tirsdag, onsdag, fredag og søndag og retur fra Miami mandag, tirsdag, torsdag og lørdag.

Fra 26. marts næste år flyttes onsdagsflyvningen fra Oslo Gardermoen til Københavns Lufthavn, så der i sommeren 2017 flyves fra CPH til Miami mandag, onsdag, torsdag og lørdag.

Stort købedygtigt publikum
Da SAS i august sidste år annoncerede åbningen af ruterne til Miami var forklaringen på tre/fire-fordelingen mellem CPH og Oslo blandt andet, at nordmændene havde flere penge på lommen.

“Især i Norge er der et stort købedygtigt publikum, som efterspørger flyvninger til Miami og Caribien,“ sagde koncerndriftsdirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, dengang og pegede på, at Miami er en af verdens største krydstogtshavne.

 

 

 

Relaterede artikler:

SAS flytter Miami-flyvning til CPH

SAS åbner ruter til Miami og Los Angeles