Airbus A340-300 (Foto: SAS)

SAS indgår motoraftale for A340-fly

SAS har indgået aftale med leasingfirma om leasing af motorer til flåden af A340-fly. Aftalen skal sikre overgangen fra A340 til SAS’ nye A350-fly.

I næste uge har SAS premiere på selskabets nye generation af langdistancefly, når Ingegerd Viking, som er SAS’ første Airbus A350-900 XWB, indsættes på rutenummer SK943 fra København til Chicago.

SAS har i alt bestilt otte af de moderne langdistancefly, som leveres frem til udgangen af 2021. De nye, brændstofeffektive Airbus-fly skal erstatte selskabets flåde af syv Airbus A340-300, som alle er omkring 18 år gamle.

For at sikre driften i perioden frem til, at alle de ældre A340 er udskiftet med nye A350’ere har SAS netop indgået en aftale med leasingselskabet Willis Lease Finance Corporation om leasing af motorer til de 4-motorers A340-300.

Både planlagte og ikke-planlagte udskiftninger
Den såkaldte ConstantAccess-aftale omfatter både planlagte og ikke-planlagte udskiftninger af de CFM56-5C-motorer, som driver flyene, og dermed sikrer SAS sig, at man ikke behøver tage et A340-fly ud i længere tid, hvis der skulle opstå uforudsete tekniske problemer med en motor.

”I løbet af de næste 36 måneder, hvor vi overgår til vores nye flåde med den nyeste teknologi og de mest brændstofeffektive Airbus A350-fly, vil Willis Lease ConstantAccess-produktet spille en afgørende rolle i at give SAS en problemfri og meget effektiv motorsupport overgangsservice,” siger Niklas Hårdänge, direktør for Fleet Management i SAS.

Langvarigt partnerskab med SAS
”Endnu en gang er vi meget glade og stolte over at fortsætte vores lange og dybe partnerskab med SAS. Ved at udnytte Willis Lease’s omfattende oversigt over brugbare motorer, vil SAS undgå yderligere større indkøb af CFM56-5C-motorer, når de udfaser af deres A340-flåde i de kommende år,” sagde Charles F. Willis, koncernchef for Willis Lease.

Willis Lease Finance Corporation er et amerikansk selskab, som er hjemhørende i Coconut Creek i Floride og har kontorer i blandt andet Storbritannien og Frankrig.

Selskabet udlejer flymotorer og fly til flyselskaber, fabrikanter af flymotorer og serviceoperatører inden for vedligeholdelse, reparation og eftersyn i 120 lande. Leasingaktiviteterne er integreret med handel med motorer og fly via datterselskabet Willis Asset Management Limited.

 

Relaterede artikler:

A340´ere på vej til pensionering

60 SAS-piloter uddannes til A350 inden start

A340-fly fra SAS strandet i Beijing