SAS henter flere City Jet-fly ind

Det irske flyselskab City Jet opererer fem CRJ900-fly for SAS og tre mere er på vej i maj og juni. Nu udvides samarbejdet til at omfatte 12 fly i 2017.

Det irske flyselskab City Jet har siden slutningen af marts opereret CRJ900-fly for SAS. Fem er i øjeblikket i sving hovedsageligt på feederruter til og fra Stockholm Arlanda og Oslo Gardermoen. Og i de kommende to måneder kommer yderligere tre spritnye CRJ900-fly i SAS-farver til.

Og selvom samarbejdet altså kun har godt en måned på bagen, så er man hos SAS tilsyneladende godt tilfreds med City Jet.

Det skandinaviske flyselskab har i hvert fald valgt at udnytte en option i den tre-årige aftale, som parterne indgik sidste år, så City Jet i sommerprogrammet 2017 skal flyve yderligere fire CRJ900-fly for SAS.

Dermed kommer City Jet op på 12 CRJ900-fly i SAS-tjeneste. Det samme antal som SAS’ datterselskab Cimber opererer for SAS.

“Samarbejdet med Cityjet bidrager til en effektiv og fleksibel produktion af regionalflyvninger, som kompletterer SAS’ produktion på de større trafikstrømme,” siger Anna Nielsen, konstitueret pressechef i SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

Benytte de sidste to
Aftalen med City Jet indeholder en option på i alt seks fly, så SAS kan på et tidspunkt i aftalens løbetid vælge at benytte sig af de sidste to optioner.

De otte første fly til City Jet’s operation for SAS blev købt sidste år af Jersey-firmaet Trident Jet, der leaser flyene videre til City Jet. Det samme kommer til at gøre sig gældende med de fire ekstra fly.

CityJet har hovedkontor i Dublin, men flyver hovedsageligt under eget navn fra London City Airport og for Air France fra en række franske destinationer.