SAS øger transfertiden i Københavns Lufthavn

Fra den 27. marts skal der i CPH indregnes yderligere op til 10 minutter til flyskifte mellem alle SAS-fly på en lang række af de korte ruter.

Fra slutningen af marts bliver der færre forbindelser at vælge, hvis man som rejsende med SAS fra den danske provins, et Schengen-land eller et andet EU-land skal skifte fly i Københavns Lufthavn og videre til provinsen, et Schengen-land eller et andet EU-land. Fra 27. marts ændres den såkaldte ”minimum connection time” nemlig for rejsende fra et Schengen-land til et andet til 40 minutter mod kun 30 minutter i dag. Samtidig øges den minimale forbindelsestid for rejsende fra et Schengen-land til et andet EU-land fra 35 til 40 minutter. Det samme gælder for tiden mellem en forbindelse fra et andet land videre til et Schengen-land eller et andet EU-land, samt for flyskifte på rejser mellem provinsen og Schengen-lande og andre EU-lande.

Dermed vil videre flyforbindelser med afgang mindre end 40 minutter efter den planlagte ankomst for ens indkommende fly ofte ikke fremgå af reservationssystemerne. I visse systemer kan der være tale om, at en note gør opmærksom på, at der er mindre tid mellem ankomst og afgang end hvad der er ”minimum connection time”.

Nå at få bagagen med
Forklaringen på at SAS øger ”minimum connection time” i Københavns Lufthavn til minimum 40 minutter uanset hvor man kommer fra og skal hen, skal findes i, at man i dag har svært ved at nå at få passagernes bagage fra det ene til det andet fly.

”Vi vil gøre alt hvad vi kan for, at bagagen når med på næste fly ved transfer. I dag er det ikke i tilstrækkeligt omfang muligt, at nå at få al bagagen med ved korte transfertider, da infrastrukturen i lufthavnen ikke er til det. Derfor har vi besluttet at ændre tiderne, så vores kunder får den kvalitet, som de forventer, når de rejser med SAS,” forklarer SAS’ pressechef Mariam Skovfoged.

Konkret handler det om, at handlingfolkene ude ved flyene manuelt skal pille de kufferter ud, som skal sendes videre med et andet fly. Der er ikke tid til at få dem ind til bagagehåndteringsanlægget.

Godt for alle
Den korte ”minimum connection time” på kun 30 minutter har SAS haft i CPH i mere end syv år og gjort CPH til en attraktiv transferlufthavn for de SAS-rejsende. Flyselskabet håber da også at den længere tid kun vil være et kortvarigt fænomen.

”Vi er i en god dialog med lufthavnen om at forbedre infrastrukturen for bagagehåndteringen og håber, at det i fremtiden kan blive muligt at sænke tiden. Det vil være godt for både lufthavnen, passagerne og SAS,” pointerer Mariam Skovfoged.

Alle reservationer baseret på de gamle transfertider vil blive fastholdt.

I Oslo Gardermoen er den minimale transfertid på samme kombinationer 30 minutter, mens den i Stockholm Arlanda er 35 minutter mellem to Schengen-land og 40 minutter mellem et andet EU-land og et Schengen-land samt mellem to “andre EU-lande”.

 

Nuværende “minimum connection”-tider for SAS-flyvninger i Københavns Lufthavn:

Fra/til Indenrigs Schengen Andre EU-lande Non-Schengen Interkontinental
Indenrigs 30 min.* 40 min. 40 minutes 40 min. 45 min.
Schengen 40 min. 30 min.* 35 min.* 40 min. 45 min.
Andre EU-lande 40 min. 35 min.* 35 min.* 40 min. 45 min.
Non-Schengen 40 min. 40 min. 40 min. 40 min. 45 min.
Interkontinental 45 min. 45 min. 45 min. 45 min. 45 min.

* Ændres fra den 27. marts til 40 minutter

Schengen-lande:
Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Norge, Østrig, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Schweiz.

Andre EU-lande:
Cypern, Bulgarien, Kroatien, Liechtenstein og Rumænien

Non-Schengen:
Storbritannien og Irland.

 

 

Relaterede artikler:

SAS nedsætter transfertiden i København Lufthavn