Boeing 737 fra United. (Foto: United Airlines)

SAS-partner går fra overlevelse til genopretning

På trods af tab på 2,4 milliarder dollar i tredje kvartal ser United Airlines sig godt rustet til nu at tage fat på genopretningen af luftfarten i USA.

Amerikanske United Airlines har offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal, og det viser lige som selskabets regnskaber for de to forudgående kvartaler et stort tab.

Samtidig siger United Airlines dog, at det nu begynder at forberede sig på en genopretning fra den værste økonomiske krise, som selskabet – og luftfartsbranchen generelt – nogensinde har været i.

United måtte i tredje kvartal notere et tab på tab på 2,4 milliarder dollar (15,2 milliarder kroner), hvilket var lidt mindre end de 2,6 milliarder dollar (16,5 milliarder kroner), som selskabet tabte i andet kvartal.

Bedre rustet end konkurrenter
Trods de store tab mener United dog, at man har styret gennem krisen lige så godt eller bedre end konkurrenterne og er godt rustet til at stå i spidsen for genopretningen i den amerikanske luftfartsbranche.

“Vi har gennemført vores oprindelige krisestrategi med succes og er nu klar til at vende bladet efter syv måneder, der har været dedikeret til at udvikle og gennemføre ekstraordinære og ofte smertefulde foranstaltninger, som eksempelvis afskedigelsen af 13.000 medarbejdere, for at overleve den værste økonomiske krise i luftfartshistorien,” siger United Airlines koncernchef Scott Kirby.

”Selvom den negative indvirkning af Covid-19 vil fortsætte på kort sigt, er vi nu fokuseret på at placere flyselskabet til et stærkt opsving, der gør det muligt for United at bringe vores afskedigede medarbejdere tilbage på arbejde og fremstå som den globale leder inden for luftfart,” siger koncernchefen.

Omkostninger reduceret
United siger, at selskabet har reduceret sine operationelle omkostninger med 59 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hvormed det daglige cash burn blev reduceret til 25 millioner (159 millioner kroner) dollar i tredje kvartal mod 40 millioner dollar (254 millioner kroner) om dagen i andet kvartal.

Det har blandt andet kunnet lade sig gøre, fordi 9.000 medarbejdere har taget imod et tilbud om frivillig fratrædelse, ligesom United har indgået aftaler med flere fagforeninger for at reducere medarbejderomkostningerne.

Har sikret likviditet
United har sikret sig 22 milliarder dollar (140 milliarder kroner), i likviditet siden marts ved hjælp af aktiesalg, pantsætningen af ​​selskabets loyalitetsprogram, statslige lån og tilskud og samt anden låntagning.

United kunne på den baggrund afslutte tredje kvartal med en kontantbeholdning på 13 milliarder dollar (83 milliarder kroner) og mulighed for at låne yderligere seks milliarder dollar (38 milliarder kroner). Det er ifølge selskabet er tilstrækkeligt til at komme igennem den aktuelle krise.

 

Relaterede artikler:

United vil afskedige op til 36.000 ansatte

Delta med største tab siden 2008

USA’s femtestørste flyselskab på vej i alliance