Boeing 737-800 fra SAS i Heathrow Airport Terminal 2 (Foto: Equate Images | © LHR Airports)

SAS tilbyder at ombooke rejser til London

Den engelske dronnings død har ført til ændringer i flere London-lufthavne, ligesom SAS også tilbyder ombooking til de kunder, der har billet til Heathrow på dagen for begravelsen.  

Da dronning Elizabeth afgik ved døden den 8. september blev det samtidig starten på en periode med landesorg, der vil vare i tolv dage. Det har blandt andet medført, at fodboldkampe og tv-programmet er blevet udskudt samt at der flages på halv.

Dronningen døde på slottet Balmoral i Skotland, og tirsdag i denne uge blev hun fløjet tilbage til London. Onsdag skal den afdøde dronnings kiste køres gennem hovedstaden fra Buckingham Palace til Westminster Hall, hvor den skal være på castrum doloris.

De ekstraordinære begivenheder påvirker også flytrafikken til og fra London. Det starter allerede onsdag, hvor London-Heathrow har offentliggjort, at der vil blive foretaget ændringer som følge af processionen gennem byen.

Flere ændringer frem mod begravelsen
Ifølge Heathrow har lufthavnen ændret i den del af trafikprogrammet, der skulle være afviklet mellem klokken 13.50 og 15.40 onsdag. Det er sket for at sikre, at der er stilhed i luftrummet over byen, mens det højtidelige optog bevæger sig i retning af Westminster Hall.

Derudover har lufthavnen også offentliggjort, at man vil tage del i en begivenhed kaldet The National Moment of Reflection, som finder sted søndag den 18. september. Her vil der blive holdt et minuts stilhed for den nu afdøde dronning. Når begravelsen finder sted mandag den 19. september, vil den desuden blive vist på skærme i lufthavnen, og flere ændringer kan blive meldt ud.

Mens hverken lufthavnene Gatwick eller Stansted påregner at ændre i trafikprogrammet, så har London City Airport dog offentliggjort, at der vil blive ændret i tiderne for en række flyvninger onsdag, ligesom man også forventer yderligere tilretninger af trafikprogrammet i forbindelse med begravelsen mandag.

SAS ombooker rejsende
I lyset af den forestående statsbegravelse for dronning Elizabeth tilbyder SAS også fri ombooking til de rejsende, der har billet til en af selskabets flyvninger til Heathrow mandag den 19. september. I stedet kan kunderne vælge at rejse dagen før eller efter begravelsen.

SAS oplyser, at det er et krav, at den billet, som i givet fald skal ombookes, er blevet udstedt senest den 13. september. Muligheden for ombooking gælder dog både for rejsende med SAS Scandinavia, SAS Link og SAS Connect samt wetlease-flyvninger med enten CityJet, Air Baltic eller Xfly.

Ifølge flyselskabet skal de rejsende, der vil medbringe et kæledyr, har bestilt et særlig måltid, er på en grupperejse, skal have en kørestol med eller som er mindreårige, der rejser alene, tage kontakt til SAS’ kundeservice eller deres rejsebureau, hvis de ønsker at ombooke.


Relaterede artikler:

Elizabeth og British Airways fulgtes ad gennem livet

Trafikstyrelsen: Vi har bedt SAS komme med status

SAS får godkendelse af livsvigtigt lån