SAS-koncernchef Rickard Gustafson i selskabets nye A320neo. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS-topchef sætter gang i aarhusianske New York-drømme

På et møde foran 600 aarhusianske erhvervsfolk stillede SAS-koncernchef Rickard Gustafson en rute til New York i udsigt.

Koncernchef Rickard Gustafson fra SAS er en efterspurgt foredragsholder. Den svenske topchef var således onsdag en af hovedtalerne ved Aarhus Kommunes nytårsbriefing, der blev afholdt i en tætpakket rådhussal med 600 erhvervsledere til stede.

Rickard Gustafson skulle blandt andet tale om samarbejdet mellem SAS og Aarhus Lufthavn, og på mødet stillede SAS-chefen aarhusianerne i udsigt, at SAS muligvis vil etablere en direkte rute til New York, hvis Aarhus bakker op om lufthavnens aktiviteter. Det skriver Århus Stiftstidende.

“Det ville være fantastisk, hvis vi kunne tilbyde en direkte rute mellem Aarhus og New York. Det er en mulighed, vi aktivt fil forfølge.” sagde Rickard Gustafson ifølge JP Aarhus. ” Vi ser et stort potentiale i Aarhus. Det er en spændende by, og udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket. Satsningen i Aarhus er vigtig for SAS, og vi tror på videre udvikling og vækst i Aarhus Lufthavn. Vi ser en positiv udvikling og tror på videre opbakning fra vores kunder i Aarhus.”

Samme besked gav SAS-topchefen ved årsmødet i Brancheorganisationen Dansk Luftfart i maj sidste år. Her blev Aarhus Lufthavn også nævnt som udgangspunkt for flyvninger til New York, hvis SAS vælger at købe de langtrækkende Airbus A321LR.

Afventer beslutning om A321LR
SAS har endnu ikke officielt bekræftet, at man vil anskaffe de ny langtrækkende mellemdistancefly, men selskabets koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen sagde i begyndelsen af december, at en endelig beslutning ville blive taget inden udgangen af første kvartal 2019. Så den er lige på trapperne.

SAS har nemlig mulighed for at konvertere en nuværende ordre på 35 Airbus A320neo til A321LR. I aftalen med Airbus skal SAS senest to år før levering af hvert fly give meddelelse om, hvorvidt man ønsker at konvertere til A321LR. Da beslutningen endnu ikke er truffet, vil disse fly dog tidligst kunne indgå i SAS-flåden fra foråret 2021.

Begejstring hos lufthavnsdirektør
Hos Aarhus Lufthavn er der ikke uventet begejstring over, at Rickard Gustafson har stillet aarhusianerne en New York-rute i udsigt foran borgmesteren og 600 erhvervsfolk.

”Det lyder rigtig godt. Det er helt i tråd med vores datamateriale, der dokumenter, at der er et potentiale. Det er ikke kun Østjylland vi snakker om, men der vil være et marked i hele Jylland,” siger administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Lufthavnsdirektøren er på skiferie i øjeblikket og var ikke selv til stede ved mødet, hvor det eksisterende samarbejde mellem lufthavnen og SAS blev præsenteret af Rickard Guststafson.

SAS-topchefen var i øvrigt ikke den eneste prominente person, der onsdag var tilsagt til en begivenhed i Aarhus. H.K.H. Kronprinsesse Mary skulle efter planen have klippet snoren til et nyt hospitalsafsnit på Aarhus Universitetshospital, men den eneste formiddagsafgang fra København mod Aarhus, opereret af estiske Nordica på vegne af SAS, blev forsinket fra kl. 10.35 til 14.30 på grund af tekniske problemer. Kronprinsessen måtte i stedet sende en velkomsthilsen på SMS.

 

Relaterede artikler:

Washington D.C. bliver første A321LR-destination

SAS: Beslutning om A321LR i løbet af tre måneder

SAS overvejer ny flytype til langdistanceruter