Newark Liberty International Airport. (Foto: Florian Pépellin | CC 3.0)

SAS: Vi fastholder New York

Selvom Newark Liberty International Airport fra den 3. oktober ikke længere vil være en New York-lufthavn i IATA-regi, vil SAS dog stadig kalde destinationen for New York.

Fra den 3. oktober 2022 vil der ikke længere være fire lufthavne på IATAs officielle bykode for New York City. Hidtil har John F. Kennedy International Airport, LaGuardia Airport, Newark Liberty International Airport samt Stewart International Airport været koblet op til bykoden NYC,

Men fremover får Newark, der er største by i staten New Jersey, sin egen bykode, der fortsat vil hedde EWR. Det fremgår af en intern meddelelse fra Lufthansa, som er blevet gengivet i forskellige luftfartsfora.

Selvom destinationen fremover vil hedde Newark i stedet for New York, får det ikke SAS til at ændre på destinationsnavnet i markedsføringen.

“Vi kommer fortsat til at kalde EWR for New York,” siger Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef i SAS, til Check-in.dk.

SAS flyttede i foråret 1989 sine New York-flyvninger fra J.F. Kennedy International Airport til Newark, og hertil har selskabet fløjet lige siden.

 

Nye Newark-priser hos Lufthansa
For Lufthansa får det betydning for prissætningen, da selskabet flyver til både J.F. Kennedy Airport og Newark, og derfor vil der pristeknisk være tale om to destinationer.

Derfor skal der nu fastsættes separate priser for flyvninger til Newark, og ændrer man hjemrejse til at afgå fra Newark i stedet for J.F. Kennedy-lufthavnen, skal der først tjekkes, at det er muligt at kombinere priser på de to destinationer.

På globalt niveau er der i alt fem lufthavne, der får selvstændige bykoder fra den 3. oktober.

Udover Newark, er det Izmir i Tyrkiet, der ændres fra IZM til ADB. Basel Mulhouse Freiburg-lufthavnen skifter fra bykoden EAP til BSL, mens Kruger Mpumalanga International Airport får bykoden MQP i stedet for NLP. Endelig skal Roberts International Airport i Monrovia fremover findes under bykoden ROB i stedet for MLW.

 

Relaterede artikler:

Air France atter til Newark efter næsten 11 års pause

SAS øger på Newark-rute

Endnu et SAS-langdistancefly skadet i Newark