Boeing 777-200 fra Air France. (Foto: Olivier Cabaret | CC 2.0)

Air France atter til Newark efter næsten 11 års pause

Fra midten af december flyver Air France igen til New York-Newark, der ikke har været betjent siden foråret 2012. Sammen med Delta Air Lines tilbydes ni daglige afgange til New York.

Fra 1996 til 2012 fløj Air France mellem Paris-CDG og Newark Liberty International Airport i New Jersey omkring 16 kilometer vest for New York City.

Efter næsten 11 års pause vender det franske flyselskab nu tilbage den 12. december, når der etableres en helårsrute med daglig forbindelse mellem de to byer.

Air France har valgt at indsætte en 280-sæders Boeing 777-200 i en treklasses konfiguration med Business, Premium Economy og Economy., og der flyves dagligt fra Paris-CDG kl. 12.30 med returflyvning kl. 17.05 lokal tid.

Den nye rute til Newark skal supplere de seks daglige afgange til New York J.F. Kennedy Airport samt de to daglige afgange, der opereres af samarbejdspartneren Delta Air Lines fra SkyTeam-alliancen. 

Det er i øvrigt Delta Air Lines, der fra 2013 og frem til 2018 overtog Newark-ruten, dan den blev opgivet af Air France tilbage i foråret 2012.

13 destinationer i USA
Med New York-Newark som ny destination i rutenetværket kommer Air France op på i alt 18 destinationer i Nordamerika, herunder tre i Canada og to i Mexico.

Til USA flyves der i forvejen til Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York- JFK, San Francisco, Seattle og Washington D.C., mens Montreal, Toronto og Vancouver udgør de tre canadiske destinationer. I Mexico er destinationerne Cancun og Mexico City.

Det er ikke usædvanligt, at de store netværksselskaber flyver til en anden lufthavn, end hvor samarbejdspartnerne har deres primære hubs. Således tilbyder British Airways i det kommende vintertrafikprogram to daglige flyvninger fra London Heathrow Airport til Newark i tillæg til de syv daglige forbindelser til New York-JFK.

Star Alliance-selskabet United Airlines er i øvrigt det største passagerflyselskab i Newark, der herudover har FedEx og UPS som de største kunder blandt fragtflyselskaberne. 

 

Relaterede artikler:

Air France klar med 122 ugentlige USA-flyvninger

Ny Air France-rute til USA

Air France vender tilbage til Seattle