SAS-fly på vingerne. (Arkivfoto: SAS)

SAS vil belønne miljøbevidste EuroBonus-kunder

Fra 1. januar 2024 introducerer SAS EuroBonus Conscious Traveler, der skal belønne SAS-passagerer for bevidste miljøvalg. Til gengæld stopper SAS med at kompensere CO2-emissioner for EuroBonus-kunder.

Siden den 1. februar 2019 har SAS tilbudt at af CO2-kompensere flybilletter for alle EuroBonus-kunder, når de flyver med SAS. En ordning, der har betydet, at SAS har kompenseret for den passagerrelaterede CO2-emission for omkring 40 procent af selskabets passagerer.

Den ordning forsvinder nu den 1. december 2023 og afløses den 1. januar 2024 af EuroBonus Conscious Traveler, som er et nyt program med særlige fordele for miljø- og klimabevidste SAS-passagerer.

Med Conscious Traveler-programmet vil SAS i højere grad involvere kunderne i bestræbelserne på at nå en nul-emission. Det handler om at skabe opmærksomhed og motivere de rejsende til mere bæredygtige valg, der blandt andet også omfatter aktiviteter, der skal reducere og sikre genbrugen af affald samt mindre vægt for alle produkter ombord.

Programmet indebærer også, at SAS fra den 1. december vil indkøbe biobrændstof, der svarer til alle personalerejser, som selskabet foretager.

”SAS er sammen med luftfartsindustrien på en rejse mod en mere bæredygtig fremtid, og vi inviterer vores kunder til at slutte sig til os i denne indsats. Sammen kan vi drive denne vigtige transformationsrejse fremad ved at involvere hele økosystemet af flyselskaber, producenter, politiske beslutningstagere, leverandører såvel som de rejsende selv,” siger Aron Backström, der er direktør for Product & Loyalty hos SAS.

Belønning for grønne initiativer
Consciours Traveler fungerer på den måde, at EuroBonus-medlemmer vil få en belønning, hvis de i løbet af et kalenderår har foretaget 10 eller flere bevidste valg i forhold til programmets indhold.

Det kunne være køb af biobrændstof, donation af EuroBonus-point til velgørenhed, køb af miljørigtige produkter i SAS EuroBonus-shoppen samt at reducere affaldsspild ved at forhåndsbestille måltider.

SAS oplyser, at man vil orientere mere detaljeret om programmets indhold, når det lanceres i begyndelsen af 2024.

“Gennem Conscious Traveler-initiativet tilbyder vi vores passagerer en platform til aktivt at vise deres støtte og hjælpe SAS på vores rejse mod en mere bæredygtig fremtid. Ved at vælge mere bevidste valg bidrager de ikke kun til at reducere deres eget CO2-fodaftryk, men tjener også velfortjente belønninger for deres engagement,” forklarer Aron Backström.

 

Relaterede artikler:

Passagerinteresse for biobrændstof overrasker SAS

SAS introducerer bio-billetter

EuroBonus-kunder kan flyve med god samvittighed