Airbus A320neo ved start fra Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

SAS vil have forhandlingerne genoptaget

SAS oplyser nu, at man er klar til at komme med indrømmelser for at få genoptaget forhandlingerne med piloterne, men flyselskabet forventer dog det samme af pilotforeningerne.

En uge efter at pilotstrejken gik i gang, fortæller SAS, at flyselskabet ønsker at genoptage forhandlingerne med de fire skandinaviske pilotforeninger i SAS Pilot Group. Sådan lyder det i en meddelelse, der er blevet offentliggjort mandag.

Sidst parterne mødtes ved forhandlingsbordet foregik det i regi af Medlingsinstitutet i Stockholm, som er den svenske pendant til Forligsinstitutionen. SAS fortæller, at man har informeret mæglerne om, at man fra selskabets side ønsker at få sat et punktum for strejken.

”I løbet af de seneste dage har SAS givet mæglerne besked på, at virksomheden ønsker at fortsætte mæglingen med det formål at nå frem til en aftale, der kan afslutte den igangværende strejke.”

”Den igangværende strejke påvirker tusindvis af vores kunder hver dag, og mange ansatte hos SAS arbejder meget hårdt på at støtte de ramte kunder. Det er nødvendigt, at parterne sammen får afsluttet strejken.”

Klar til indrømmelser
SAS betoner i meddelelsen, at man mener, at selskabets fremtidige konkurrenceevne afhænger af den aftale, der skal forhandles om med pilotforeningerne.

”I sidste ende er det SAS’ evne til at konkurrere, der er på spil i forhandlingerne. SAS FORWARD-planen kræver bidrag fra alle interessenter – heriblandt piloterne. Konkurrencedygtige overenskomster er en forudsætning, hvis der skal sikres en fremtid for SAS og alle vores 8.000 ansatte.”

Ifølge SAS er flyselskabet klar til komme med indrømmelser for at få piloterne tilbage til forhandlingerne, men understreger også, at de vil skulle komme fra begge sider af bordet.

”SAS anerkender, at fortsat mægling vil kræve indrømmelser fra begge parter, og selskabet er villigt til at påtage sig sit ansvar i den henseende.”

 

Relaterede artikler:

650 kabineansatte forhindres i at møde på arbejde

SAS-piloter kaldt til møde hos forligsmanden

SAS-ansatte opfordrer piloter til at droppe strejken