(Foto: Paulo Antones)

Saudia-fly på besøg i Tel Aviv

Et Airbus A330-fly med logo fra Saudi Arabian Airlines landede i onsdags pludseligt i lufthavnen i Tel Aviv. Mange i lufthavnen spærrede øjenene op og formodede, at der måtte være tale om en sikkerhedslanding, hvilket ikke var tilfældet.

Det er velkendt, at der er et særdeles køligt forhold mellem Israel og Saudi Arabien. Forholdet afspejles af, at der ikke eksistererer diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Derfor vil det være usandsynligt at se et saudiarabisk fly i en israelsk lufthavn eller omvendt.

Det var ikke desto mindre, hvad der skete i onsdags, da flight HFY511P landede på Ben Gurion-lufthavnens bane 12 kl. 13.55 lokal tid., skriver Aviation Herald.

Ombord på det store Airbus A330-300 var der blot to piloter fra det portugisike charterflyselskab HiFly, som Norwegian blandt andet har benyttet flittigt til erstatning, når Dreamliner-flyene har svigtet.

Men HiFly har også andre kunder, heriblandt Saudi Arabian Airlines, der har leaset flyet i en længere periode. Derfor står der Saudia på siden af flyet, mens logoet for kongedømmet pryder haleroret.

Til planlagt serviceeftersyn
Flyets tilstedeværelse i Tel Aviv var mindre dramatisk end forudset af mange af de lokale, der viste flyet udsædvanlig stor opmærksomhed.

A330-flyet kom direkte fra Bruxelles for at skulle gennemgå et planlagt serviceeftersyn i Tel Aviv hos Israel Aerospace Industries (IAI), som HIfly har vedligeholdelsesaftale med.

Flyet med registreringen CS-TMT har siden den 23. december 2014 fløjet for Saudi Arabian Airlines.

Foto: Paulo Antones