Air India benytter Boeing 787-Dreamliner på mange internationale ruter.

Forlænger Kina-aflysninger til 30. juni

Det nationale indiske flyselskab Air India forlænger suspensionen af flyvninger til Kina med yderligere tre måneder frem til udgangen af juni.

Mens myndighederne i Kina og andre lande kæmper med at hindre spredningen af ​​det dødbringende coronavirus-udbrud, har det nationale indiske flyselskab Air India besluttet at forlænge suspensionen af flyvninger til nabolandet Kina med yderligere tre måneder til den 30. juni i år.

Det skriver The Times of India og flere andre indiske medier.

Air India har normalt seks ugentlige forbindelser mellem den indiske hovedstad Delhi og Shanghai i Kina samt én flyvning om ugen mellem Delhi og Hongkong. Selskabet havde tidligere indstillet sine flyvninger til Kina frem til 28. marts.

“Flyoperationer på begge ruter – Delhi-Shanghai og Delhi-Hongkong – er blevet indstillet til 30. juni,” sagde en talsmand for Air India torsdag.

Andre selskaber har også indstillet flyvninger
De indiske lavprisselskaber IndiGo og SpiceJet har også indstillet deres flyvninger mellem Indien og Kina, og de to selskaber har ikke kommenteret på, om de også vil forlænge deres suspension af flyvninger.

En lang række andre asiatiske selskaber har også suspenderet flyvninger til Kina til udgangen af marts. Efterspørgslen efter flyrejser til og fra Asien og i regionen er som følge af coronakrisen styrtdykket de seneste par uger.

Det er særligt i Kina, Hongkong, Taiwan, Japan, Sydkorea, Singapore, Malaysia og Thailand, at flyselskaberne mærker en faldende efterspørgsel.

Et selskab i økonomiske problemer
Indstillingen af flyvninger til Kina sker midt i en periode, hvor Air India er i store økonomiske vanskeligheder.

Den indiske regering forsøgte helt tilbage i 2018 at få selskabet privatiseret ved et delvist salg. Dengang mislykkedes processen dog, men i slutningen af januar i år meddelte regeringen, at den ønsker at sælge 100 procent af Air India.

Interesserede købere af det indiske Star Alliance-selskab har til den 17. marts til at tilkendegive en foreløbig, ikke-bindende interesse for et køb. Den indiske regering ønsker, at flyselskabet forbliver under indisk kontrol med indiske ejere.

Air India flyver blandt andet til København og Stockholm.

Coronakrisen fører til fald i flyrejser
Den internationale luftfartsorganisation IATA har netop offentliggjort en meddelelse om, at den globale efterspørgsel på flyrejser som følge af coronakrisen ventes at falde med 4,7 procent i 2020 i forhold til en tidligere forventet stigning på 4,1 procent.

Det betyder, at der på globalt niveau vil blive 0,6 procent færre flyrejsende i 2020, hvilket er første år med passagertilbagegang siden finanskrisen i 2008 og 2009.

 

Relaterede artikler:

2020: Første år med passagerfald siden finanskrisen

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS

Asiatiske flyselskaber i akutte problemer