Seks flykroppe røg i flod

Flykroppene til seks Boeing 737-fly røg i en flod, da et tog kørte af sporet i USA.

Umiddelbart kan det ligne sæler, der er gået på land. Men billedet her til højre viser faktisk kroppene af tre Boeing 737-fly, som røg i en flod i Montana i USA, da det tog kroppene var ombord på, blev afsporet.

I alt 19 togvogn røg af sporet af endnu ukendte årsager. Tre af vognene indeholdte flydele, som var på vej fra Spirit Aerosystems i Wichita, Kansas til Boeings samlehaller i Renton syd for Seattle i staten Washington i USA’s nordvestlige hjørne.

Vurdere skaderne
På vognene var seks Boeing 737-kroppe og en række komponenter til Boeing 777 og Boeing 747-fly, som bliver samlet i Everett nord for Seattle.

Uheldet skete torsdag og Boeing sendte straks et hold eksperter afsted for at vurdere skaderne. Det er endnu for tidligt at sige noget om betydningen for produktionen af nye Boeing 737-fly, som Boeing producerer i en lind strøm til blandt andet Norwegian og en lang række andre flyselskaber over hele verden.

Siden februar i år har selskabet bygget 42 Boeing 737-fly hver måned. Og allerede nu ser selskabet på muligheden for at øge det til 47 i 2017 og 52 i 2018-2019. Det er en propfyldt ordrebog med bestillinger på både de nuværende Boeing 737 Next Generation-modeller og den nye Boeing 737MAX, der får Boeing til at overveje at sætte tempoet i vejret.

Det sker ofte at flykroppene bliver skudt på af amerikanere på togturen fra Wichita til Renton.

Foto: Kyle Massick / King5 News.