Fra ruteåbningen i CPH. Ved siden af Thomas Woldbye i midten ses Kinas ambassadør i Danmark, Deng Ying (til højre) og Sichuan Airlines vice general manager Lee Guan.

Sichuan Airlines i luften fra CPH

Københavns Lufthavn kunne mandag indvie den tredje direkte rute mellem Kina og Danmark i år. Antallet af sæder til Kina vokset med 88 procent.

Klokken 13.10 mandag afgik Sichuan Airlines Airbus A330-300-fly med rutenummer 3U8272 for første gang fra Københavns Lufthavn med kurs mod Chengdu i det sydvestlige Kina.

Kort forinden var ruten officielt blevet åbnet ved en officiel ceremoni i gate 37 i lufthavnens Finger C med taler af Kinas ambassadør i Danmark, Deng Ying, Sichuan Airlines vice general manager Lee Guang (som er pilot og selv havde fløjet flyet fra Chengdu til København), samt Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye. Erhvervsminister Rasmus Jarlov skulle også have deltaget, men var blevet syg.

Ruten til Chengdu er den tredje nye rute fra Københavns Lufthavn til Kina i 2018. Dermed vil der næste år vil være 88 procent flere sæder til salg på de direkte flyruter mellem Kina og Danmark i forhold til ved indgangen af 2018. Det betyder, at flere kinesiske turister og forretningsrejsende kan vælge Danmark som destination og som første stop på rundrejser i Nordeuropa.

Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye hæfter sig ved, at der med ruten til Chengdu for alvor bliver lukket op for det sydvestlige Kina til gavn for både samhandel og ikke mindst turismen.

”Med ruten fra Chengdu vil hele hovedstadsområdet og potentielt resten af Danmark kunne se frem til flere kinesiske turister – det er godt for hoteller, detailhandel, restauranter og alle de andre virksomheder, der nyder godt af turismen,” siger Thomas Woldbye.

110.000 kinesiske turister til Danmark i år
I år er flere end 110.000 kinesiske turister kommet til Danmark via Københavns Lufthavn, der blandt andet byder på kinesisk skiltning og app, kinesiske guider og mulighed for at bruge kinesiske betalingskort. Med den nye rute forventes endnu flere kinesiske rejsende igennem lufthavnen.

”Årets tre nye ruter til Kina er et godt eksempel på, hvordan vi i Københavns Lufthavn samarbejder med flyselskaber, myndigheder og turismeorganisationer om at skaffe den bedst mulige internationale tilgængelighed til og fra Danmark. Det er vores vigtigste formål som Danmarks og Nordeuropas internationale lufthavn,” siger Thomas Woldbye.

Tidligere i år har også Air China og Cathay Pacific åbnet nye ruter til Kina fra CPH. Cathay Pacific har dog valgt at lukke sin rute til Hongkong igen, efter at SAS valgte at flytte sin Hongkong-rute fra Stockholm-Arlanda til CPH fra 28. oktober. SAS flyver endvidere til Shanghai og Beijing.

Air China har for nyligt annonceret, at man fra næste år vil øge kapaciteten på selskabets nye rute fra CPH til Beijing med 27 procent ved at indsætte A330-300 i stedet for den nuværende A330-200.

Afgang to gange om ugen
Sichuan Airlines flyver til Chengdu to gange om ugen – mandage og fredage. Fra Chengdu er der afgang kl. 02.15 lokal tid, og flyet lander i København kl. 05.45. Det afgår igen kl. 13.10 med ankomst i Chengdu næste dag kl. 05.40 lokal tid. Flyvetiden til Chengdu er ni timer og 50 minutter.

Sichuan Airlines Airbus A330-300 har plads til 301 passagerer. Selskabet har i alt seks A330-300 i flåden, hvoraf de to ældste er lidt over fem år gamle, og det nyeste er fra april i år. Herudover har selskabet også seks A330-200 og to Airbus A350 langdistancefly. På selskabets kortere ruter flyves med Airbus A319, A320 og A321.

Det private Sichuan Airlines med base i Chengdu blev stiftet i 1986 af China Eastern, China Southern og Shandong Airlines. Selskabet startede med at flyve indenrigs, men har siden åbnet ruter til andre lande i Asien og senest langdistanceruter til både Europa og USA. København er selskabets tredje destination i Europa efter Zürich og Prag.

 

Relaterede artikler:

Air China øger med 27 procent på København

Stor vækst i flykapacitet fra Kina til CPH

Officielt: Sichuan Airlines åbner CPH-rute