Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Siemens: Ingen problemer med at rejse med Ryanair

Den tyske industrigigant Siemens mødtes torsdag med det irske lavprisflyselskab Ryanair. Efter mødet bekræfter begge parter, at der ikke er bokykot af Ryanair-fly eller tvivl om selskabets sikkerhed.

Der er ikke længere nogen kurre på tråden mellem den tyske industrigigant Siemens og det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Flere skaninaviske medier – herunder DR – havde rapporteret, at ingen af deglobalt 380.000 Siemens-ansatte i 190 lande måtte bruge Ryanair i forbindelse med forretningsrejser.

Begrundelsen var, at de seneste mange måneders skriverier i medierne om manglende sikkerhed, havde rejst tvivl om, hvorvidt selskabet var sikkert at flyve med.

“Siemens kræver, at det skal være sikkert for vore ansatte at flyve med selskabet – derfor denne boykot,“ sagde informationschef Caroline Rylander fra Siemens i Sverige til svt.se.

Hun oplyste samtidig, at beslutningen om boykot kom fra hovedkontoret i Tyskland. Boykotten var blandet andet skabt på baggrund af rapporter om tre omdirigeringer i slutningen af juli til Valenica, hvor Ryanair-flyene måtte udsende mayday-opkald, da der ikke var nok brændstofi flyenes tanke.

Da informationen om boykotten nåede frem til Ryanair afstedkom det prompte trusler om sagsanlæg fra det irske lavprisflyselskab.

Forsoningsmøde
Så langt kom det dog ikke. Torsdag mødtes parterne i Tyskland. På mødet fremlagde Ryanair de spanske og irske myndigheders rapporter om detre hændelser. Rapporterne bekræftede, at Ryanair-flyene havde tanket mere brændstof end nødvendigt, men omdirigeringen af flyene havde været årsag til, at man var tæt på at tage hul på reservebeholdningerne.

Mødet endte tilsyneladende i fred og fordragelighed med en fælles udtalelse fra begge parter.

“Ryanair var glade for at møde ledelsesgruppen hos Siemens i Tyskland, hvor det samtidig stod klart, at der ikke var nogen tvivl om sikkerheden på Ryanairs flyvninger, og at der ikke var en boykot af vort selskab. Det glæder os at kunne meddele Siemens med bekræftelsen fra den irske regering, at Ryanairs sikkerhedsrutiner er ligestillede med Europas mest sikre luftfartsselskaber,“ udtaler kommunikationschef Stephen McNamara fra Ryanair.

Siemens følte sig også foranlediget til at rykke ud med udtalelse, der er citeret Lutz Stammnitz, der er chef for Global Travel Management i Siemens.

“Vi er glade for, at have mødt Ryanair i dag for at bekræfte for dem, at der ikke findes nogen boykot og samtidig forsikre dem om, at vi ikke har noget sikkerhedstvivl, når det gælder deres virksomhed.“

For danske Siemens-medarbejdere i blandt andet Ballerup og Brande betyder det således, at der stadig må rejses med Ryanair fra Malmø-Sturup samt fra Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.