Sikkerhedstrussel i Frankfurt kostede 150 aflysninger

Onsdagen bød på 150 aflysninger til og fra Frankfurt Lufthavn samt stribevis af forsinkelser, da sektion A i lufthavnens Terminal 1 midlertidigt måtte lukkes.

Enhver lufthavns mareridt er at få blandet passagerer, der allerede har været igennem sikkerhedscheck med passagerer, der ikke har været igennem noget check overhovedet. I disse tilfælde skal terminalområdet tømmes og samtlige passagerer undersøges på ny.

Det var angiveligt, hvad der skete i Frankfurt Lufthavn onsdag formiddag, da det lykkedes en ukendt passagerer at slippe ind i området ved A-gates i lufthavnens Terminal 1 uden at være sikkerhedschecket. Der blev slået storalarm, hvilket betød, at området blev evakueret af tysk forbundspoliti, indtil samtlige passagerer havde passeret igennem et nyt sikkerhedscheck.

En dansk passager, der opholdt sig i Frankfurt Lufthavn på det pågældende tidspunkt beskriver over for CHECK-IN.dk, at en kvinde, som havde været igennem sikkerhedskontrollen blev udtaget til  stikprøvekontrol. Grundet de lange køer ved sikkerhedskontrollen blev hun åbenbart stresset og nervøs over  udsigten til måske ikke nå flyet. Hun tog derfor sin håndbagage, herunder sin laptop, og løb mod udgangen inden stikprøverne blev gennemført.

Resultatet blev, at mange flyafgange blev forsinkede, mens omkring 150 flyvninger helt måtte aflyses nogenlunde fordelt med 75 afgående og 75 ankommende fly.

Ingen bombetrussel
Trafikforstyrrelserne i Frankfurt Lufthavn betød afledte effekter i andre af de store europæiske lufthavne. Således blev der også akkumuleret forsinkelser i Paris-CDG og London-LHR som følge af situationen i Frankfurt Lufthavn.

Ifølge internationale medier fik passagererne ikke oplyst årsagen til evakueringen, og cirkulerende rygter mente at vide, at en personal var blevet testet positiv for at have eksplosivt materiale på sig. Det kunne det tyske fundpoliti dog ikke bekræfte.

“Hovedformålet med evakueringen var at sikre, at terminalen var sikker. Der var ingen bombetrussel.”

 

Relaterede artikler:

Bombetrusler mod to SAS-fly

Åbner nødudgang for at få frisk luft

Ordene du ikke skal sige i lufthavnen