Premium Economy-sæder på Sngapore Airlines til København. (Foto: Danny Longhi Andreasen)

Singapore Airlines byder op til klassekamp

Singapore Airlines har opgraderet flyet fra Københavns Lufthavn med to ekstra klasser. Kunderne kan fremover også rejse på Premium Economy og First Class.

Torsdag 10. august vil skrive sig ind i historien som endnu en stor dag i det nu 40-årige samarbejde mellem det asiatiske luftfartsselskab Singapore Airlines og Københavns Lufthavn.

Verdens mest prisbelønnede flyselskab har nemlig lyttet til markedet og indsat et helt nyt fly på ruten til København, og det giver flere og bedre alternativer for selskabets loyale og trofaste kunder.

Singapore Airlines har valgt at indsætte et nyt fly fra Boeing af typen 777-300ER, og kunderne vil fremover kunne vælge mellem hele fire klasser. De nye klasser er First Class og Premium Economy Class, som begge har været efterspurgt på ruten.

Tidligere har andre selskaber forsøgt sig med First Class fra København, men Singapore Airlines’ nylige lancering er den eneste mulighed for at flyve i absolut bedste luksus ud af CPH.

Og indløser man billet til ét af de fire sæder på First Class, får man en oplevelse helt ud over det sædvanlige. CHECK-IN.dk var inviteret med til præsentationen af den nye topklasse, og de altid venlige asiatiske stewardesser tog imod med smil og stillede op til fotografering i flyet.

Verdens bredeste First Class-seng
Intet er overladt til tilfældighederne på First Class, hvor man får serveret en overdådig syv-retters gourmet-middag på porcelæn fra Wedgewood, og det hele kan skylles ned med Dom Perignon eller Krug. Singapore Airlines er det eneste selskab i verden, der tilbyder begge disse to champagner på første klasse.

Sæde 1F kan omdannes til verdens bredeste flyseng. (Foto: Danny Longhi Andreasen)

Passagerer på First Class får naturligvis også udleveret en pyjamas, tøfler og et skønheds-kit fra italienske Salvatore Ferragamo. Og når det er ved at blive sengetid på den omkring 11 timer lange flyvetur til eller fra København, kan man lægge sig til rette i en 90 centimeter bred seng. Den bredeste seng, man finder på First Class verden over.

Sæderne på First Class er designet af BMW DreamWorks i et stilfuldt og stramt design, og når man læner sig tilbage – eller lægger sig til at sove – kan man tænde for den nye touchskærm med en størrelse på hele 24’’.

Stor interesse for nye klasser
Hvis man ikke vil give 50.000 kroner for en billet på First Class på Boeing 777-300ER-flyet, er der selvfølgelig andre og ganske komfortable alternativer. Singapore Airlines introducerer også 28 sæder på den helt nye klasse Premium Economy Class. Denne klasse tilegner sig de kunder, der ønsker en bedre komfort, men til færre penge end Business Class. Det koster 5.000 kroner mere at vælge den attraktive mellemklasse på en returflyvning til Australien.

Premium Economy Class er flot indrettet i rolige og bløde farvenuancer i form af sort-grå sæder og orange puder. Den nye klasse virker som en fornuftig og kvalitetsmæssig god opgradering fra den almindelige Economy Class.

Nordisk direktør hos Singapore Airlines, Erwin Widjaja, fortæller, at selskabets kunder kan se frem til større komfort og at der allerede er vist stor interesse for de to nye klasser.

”I alle klasser ombord på vores nye fly opleves ekstra komfort. Og vi kan se på de første bookinger, at vores kunder er særdeles interesserede i den nye Premium Economy Class, der sammenlignet med Economy Class giver ekstra sædebredde, komfort, større skærme og mulighed for den attraktive Book-the-cook-ordning på turen hjem fra Singapore,” siger han.

25 procent færre sæder
Boeing 777-300ER-flyet på ruten mellem Singapore og København har i alt 264 sæder fordelt på fire First Class-sæder, 48 Business Class-sæder, 28 Premium Economy Class-sæder samt plads til 184 passagerer på Economy Class. Det er i alt 25 procent færre sæder end med samme flytype fra andre selskaber.

Singapore Airlines tilbyder sine kunder fem ugentlig afgange på ruten til København, mens der er et tilsvarende antal på den nye rute fra maj i år mellem Stockholm og Singapore. Afgangen med rutenummer SQ351 den 10. august kl. 12.30 fra København var selskabets første flyvning med det nye fly, og der var solgt to billetter til First Class på denne flyvning.

 

Relaterede artikler:

Nyt Singapore-fly kommer 11 uger før tiden

Singapore Airlines åbnede ny rute til Skandinavien

CPH får igen første klasses-rute

Singapore Airlines varsler CPH-oprustning

50 års jubilæumsfly hos Singapore Airlines