Jagdish Bhojwani, General Manager hos Singapore Airlines i Norden. (Foto: Singapore Airlines)

Singapore Airlines tilbage med daglige afgange

Singapore Airlines øger fra fem til syv ugentlige afgange mellem København og Singapore og styrker dermed rejseudbuddet til bystaten og andre destinationer i Sydøstasien og Australien.

Fra den 1. juli er der blevet endnu flere muligheder for at rejse fra København via Singapore til destinationer i Asien og Australien. Fra denne dato har Singapore Airlines øget fra fem til syv ugentlige afgange på ruten mellem København og Singapore, der i år kan fejre 47 års jubilæum.

Det er ikke første gang, at Singapore Airlines flyver dagligt fra København. Det gjorde selskabet også i en kort periode i vintertrafikprogrammet 2019/20, men coronapandemien betød, at Singapore Airlines måtte skære trafikprogrammet voldsomt ned.

”Det er utroligt glædeligt, at vi er tilbage med daglige afgange mellem Københavns Lufthavn og Singapore – en rute, vi er stolte af at have betjent i 47 år. Med udvidelsen imødekommer vi efterspørgslen på rejser til Asien, Australien og New Zealand,” siger Jagdish Bhojwani, General Manager for Singapore Airlines i Norden.

Over 120.000 passagerer i 2023
Ruten til Singapore har Singapore Airlines siden 2013 opereret i et joint venture-samarbejde med SAS. Der flyves i dag med Airbus A350-900, der har plads til 253 passagerer i en treklasses version, og afgangstiderne vil være uændrede, hvilket vil sige kl. 00.05 fra Singapore med returflyvning fra København kl. 11.55.

I 2023 var der, ifølge Trafikstyrelsens statistikker, i alt 120.533 passagerer på ruten,  og derfor er der begrundet håb om, at passagertallet i 2024 kan komme op omkring 145.000, hvilket også vækker glæde i Københavns Lufthavn.

“At Singapore Airlines øger til daglige afgange mellem København og Singapore styrker forbindelserne mellem de to metropoler og øger fleksibiliteten for vores nordiske passagerer til Sydøstasien og de internationale rejsende til Norden. Vi ser frem til at fortsætte vores stærke og mangeårige samarbejde med Singapore Airlines,” lyder det fra Peter Krogsgaard, kommerciel direktør for Københavns Lufthavn.

Michelin-mad på business class
Rejsende på business class kunne på mandagens afgang fra København til Singapore for første gang nyde en to-retters menu, der er udviklet i samarbejde med den danske tostjernede Michelin-restaurant AOC.

Menuen, der er udviklet eksklusivt til Singapore Airlines, vil blive serveret på ruten frem til og med september 2024. Her kan de rejsende nyde en forret bestående af hummer med tomater, hyben, butternut squash og krondild, mens hovedretten er havtaske med variation af danske kartofler, muslinge beurre-blanc, ørredrogn og løgblomster.

“At vi kan servere den første menu fra vores partnerskab med den danske Michelin-restaurant AOC understreger vores dedikation til markedet og viser vores kontinuerlige fokus på at levere rejseoplevelser i særklasse,” lyder det fra Singapore Airlines-chefen.

Singapore Airlines har gennem et årti benyttet lokale fødevarer på ruten under “Farm to Plane”-konceptet. Isproducenten Skarø Is var den første, og sidenhen har Bornholmske Rugkiks, Summerbird Organic og Sønderhavens Gårdmejeri i Nordjylland også været blandt leverandørerne.

 

Relaterede artikler:

Dansk Michelin-restaurant kreerer mad til Singapore Airlines

Ny chef for Singapore Airlines i Norden

Singapore Airlines vil atter flyve dagligt fra CPH