TSA PreCheck i lufthavn. (Foto: Transportation Security Administration | PR)

Sjette nordiske flyselskab får godkendelse til TSA PreCheck

Norse Atlantic Airways har fået godkendelse til at deltage i det amerikanske sikkerhedsprogram TSA PreCheck, hvor passagerer via forhåndsgodkendelse kan få hurtigere adgang gennem sikkerhedskontrollen.

Som det sjette nordiske flyselskab har Norse Atlantic Airways fremover mulighed for at tilbyde sine passagerer en mere smidig proces i amerikanske lufthavne.

Således er det norske langdistanceflyselskab blevet godkendt til at deltage i det særlige amerikanske sikkerhedsprogram TSA PreCheck fra U.S. Transportation Security Administration (TSA).

Kvalificerede Norse-passagerer vil dermed fremover kunne nyde en mere fleksibel gennemgang i sikkerhedskontrollen i mere end 200 lufthavne fordelt over hele USA.

Passagerer bliver forhåndsgodkendt
Ved TSA PreCheck foretages der en risikovurdering af flypassagerer før deres ankomst til en sikkerhedskontrol i en amerikanske lufthavn. Får man tildelt en forhåndsgodkendelse, kan man således slippe hurtigere gennem sikkerhedskontrollen.

Forhåndsgodkendte passagerer får adgang til et særligt spor i sikkerhedskontrollen, hvor det ikke er nødvendigt at tage bærbare computere og eventuel væsker op af håndbagagen inden screening. Passagererne kan desuden beholde deres sko, bælter og jakke på gennem metaldetektoren.

’TSA PreCheck er en del af TSAs intelligens-drevne, risikobaserede sikkerhedstilgang, der bruges til at give den mest effektive sikkerhed på den mest effektive måde,’ lyder det blandt andet på TSAs hjemmeside.

Kun amerikanske statsborgere og personer med permanent, lovlig opholdstilladelse i USA kan blive godkendt til TSA PreCheck. Det koster 78 dollar (533 kroner, red.) for et medlemskab på fem år. Ansøgere skal give nogle biografiske oplysninger, gennemgå et baggrundstjek og afgive deres fingeraftryk.

”Vigtigt skridt for Norse”
Norse Atlantic Airways tilslutter sig dermed fem andre nordiske flyselskaber, der i forvejen er godkendt til TSA PreCheck. Der er tale om SAS, Icelandair, Finnair, Norwegian og Sunclass Airlines. Samlet set deltager over 90 flyselskaber i programmet.

Hos Norse Atlantic Airways er der glæde over fremover at kunne tilbyde sine passagerer muligheden for at benytte sig af TSA-programmet.

”At blive medlem af TSA PreCheck er et vigtigt skridt for Norse Atlantic Airways og vores kunder. Vi er nu i stand til at tilbyde en mere behagelig og effektiv lufthavnsoplevelse i USA til kunder, der allerede er tilmeldt TSA PreCheck. Vi opfordrer kunder, der er berettiget til at deltage i TSA PreCheck, til at ansøge med det samme, så de kan benytte sig af de fordele, som programmet tilbyder,” siger Bjørn Tore Larsen, koncernchef hos Norse Atlantic Airways.

Langt størstedelen af Norse Atlantic Airways’ ruter er til amerikanske byer fra blandt andet Oslo, London og Paris, og en række af kunderne har fremover således en god mulighed for at få en bedre oplevelse ved afgang fra USA.

 

Relaterede artikler:

SAS-kunder får adgang til TSA Precheck

Første europæiske flyselskab med TSA Pre

Passagerer kan snart vælge X som deres køn