SAS-kunder får adgang til TSA Precheck

Amerikanske SAS-kunder kan efter forhåndsgodkendelse nu slippe nemmere og hurtigere gennem sikkerhedskontrollen i USA.

SAS er sammen med fem andre flyselskaber netop blevet godkendt til det særlige amerikanske sikkerhedsprogram TSA Precheck, som U.S. Transportation Security Administration (TSA) står for.

Dermed kan amerikanske SAS-passagerer efter en forhåndsgodkendelse slippe nemmere gennem sikkerhedskontrollen i en lang række amerikanske lufthavne.

De forhåndsgodkendte passagerer får adgang til et særligt spor i sikkerhedskontrollen, hvor de ikke behøver at tage bærbare computere og små væskebeholder op af håndbagagen inden screening, ligesom de kan beholde deres sko og bælter på, når de går gennem metaldetektoren.

Tilgængeligt i 200 lufthavne
Precheck er tilgængeligt i 200 amerikanske lufthavne, og over fem millioner passagerer er med i programmet. Med de senest tilføjede flyselskaber er i alt 52 amerikanske og internationale flyselskaber nu godkendt til programmet.

”Vi tror, at mange af vores amerikanske kunder vil tage godt imod TSA Precheck. Det bliver hurtigere at komme igennem sikkerhedskontrollen, da man allerede er blevet screenet på forhånd, og man får lov til at beholde sko og bælter på. Bagagen skal dog screenes som sædvanligt, men det bliver en mindre omfattende og hurtigere proces,” siger Mariam Skovfoged, pressechef i SAS, til CHECK-IN.dk.

Kun for amerikanske statsborgere
Kun amerikanske statsborgere og personer med permanent, lovlig opholdstilladelse i USA kan blive godkendt til TSA Precheck. Et femårigt medlemskab koster 85 dollar. Ansøgere skal give nogle biografiske oplysninger, gennemgå et baggrundstjek og afgive deres fingeraftryk.

Andre amerikanske ”trusted traveller” programmr, herunder Global Entry, inkluderer TSA Precheck.

Tilføjelsen af flere flyselskaber til TSA Precheck kommer ifølge avisen USA Today samtidig med, at TSA har strammet kontrollen i de almindelige spor i sikkerhedskontrollen. Passagerer bliver bedt om at tage alle former for elektronisk udstyr, der er større end telefoner, op af håndbagagen, og indimellem endda snacks, for at lette screeningen.

Lufthansa var det første europæiske flyselskab, der blev godkendt til TSA Precheck i 2016. I dag omfatter programmet også europæiske selskaber som Finnair, Thomas Cook, Air France, KLM og Brussels Airlines. Hovedparten af de deltagende selskaber er dog amerikanske.

 

Relaterede artikler:

Første europæiske flyselskab med TSA Pre

Nye USA-sikkerhedskrav fra i dag

Lettere USA-adgang får lunken modtagelse