Foto: Midtjyllands Lufthavn.

Skal ikke forvente hjælp fra ny transportminister

Det tyder ikke umiddelbart på, at regeringen planlægger at give en håndsrækning til Midtjyllands Lufthavn, der har fået tilført et millionbeløb fra ejerkommunerne for at undgå en konkursbegæring.

I Midtjyllands Lufthavn kæmpes der for tiden en kamp for at redde den kommercielle del af aktiviteterne i kølvandet på, at DAT tidligere i december trak sig fra indenrigsflyvningerne mellem lufthavnene ved Karup og i København.

Siden har bestyrelsen forklaret, at man forhandler med to mulige operatører, men medarbejderne er blevet varslet om, at de potentielt kan blive afskediget og den kommercielle del af lufthavnen kan blive lukket enten midlertidigt eller permanent, såfremt en aftale ikke falder på plads.

Bestyrelsesformand UIrik Wilbek har desuden fortalt, at han håber, at transportminister Thomas Danielsen fra Venstre muligvis vil hjælpe lufthavnen, men sådan ser det ikke umiddelbart ud baseret på svaret til to spørgsmål, som folketingsmedlemmet Dennis Flydtkjær fra Danmarksdemokraterne har stillet til ministeren. Det skriver TV Midtvest.

Vil følge med
Flydtkjær har både spurgt Transportministeren om, hvilke initiativer han vil tage for at sikre, at der atter vil blive foretaget indenrigsflyvninger fra Midtjyllands Lufthavn samt hvad ministerens holdning til en eventuel løsning, hvor der ydes statsstøtte i form af sociale rabatter, er.

Lufthavnsbestyrelsen har netop ønsket muligheden for at tilbyde billigere flybilletter til eksempelvis ældre og studerende, ligesom man gør i lufthavnene i Sønderborg og på Bornholm. Transportminister Thomas Danielsen svarer dog det samme til begge spørgsmål.

”Midtjyllands Lufthavn befinder sig desværre i en svær situation efter at flyselskabet DAT har indstillet indenrigsflyvningen fra lufthavnen. Jeg ved, at ejerkommunerne og bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn arbejder hårdt på at sikre en ny aftale for trafikken til og fra lufthavnen.”

”Jeg vil følge udviklingen tæt, og håber, at en flyoperatør igen ser potentialet i at flyve til og fra Midtjyllands Lufthavn.”

Får millionbeløb i driftstilskud
DR skriver desuden, at de ni ejerkommuner har tildelt Midtjyllands Lufthavn et driftstilskud på seks millioner kroner således, at den ikke bliver begæret konkurs, mens bestyrelsen er i færd med at afdække, hvordan fremtiden for den kommercielle del af lufthavnen ser ud.

Ifølge et referat fra Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har kommunerne fra 2016 til og med 2021 bevilget kapitalindskud på seks millioner kroner om året, mens Midtjyllands Lufthavn har bedt om syv millioner kroner i henholdsvis 2022 og 2023.

Lufthavnen har desuden anmodet om et ”ekstraordinært driftstilskud” på de for nyligt tildelte seks millioner kroner. Midlerne skal benyttes til at inddække et driftsunderskud, som svarer til beløbet. Bestyrelsen i Midtjyllands Lufthavn har tidligere udtalt, at den 1. april er en skæringsdato, hvor man ønsker at have fremtiden for lufthavnen afklaret.


Relaterede artikler:

Stilheden har sænket sig over Midtjyllands Lufthavn

Midtjyllands Lufthavn forbereder lukning

DAT indstiller ruten fra Midtjyllands Lufthavn