Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Et skridt frem og to tilbage i Aalborg

Fremgang i udenrigstrafikken blev udlignet af tilbagegang i indenrigs- og chartertrafikken i Nordjyllands største lufthavn, hvor passagertallet samlet set faldt.

En tilbagegang i indenrigs- og chartertrafikken og vækst i udenrigstrafikken giver samlet set 139.125 passagerer, der rejste til og fra Aalborg Lufthavn i juni 2017 mod 143.062 passagerer i juni 2016. Det er en mindre tilbagegang på 2,8 procent. Tilbagegangen skyldes udfordringer i indenrigstrafikken og færre charterafgange til Tyrkiet, men der er udsigt til en juli med et travlt sommerprogram. Derfor står Aalborg Lufthavn helt klar til at tage imod de mange rejsende, der skal afsted på sommerferie – med øget bemanding og 275 nye parkeringspladser klar til brug.

Stor vækst i udenrigstrafikken
Udenrigsruterne fortsætter den stærke udvikling med en vækst på 8,9 procent i juni 2017 i forhold til samme måned sidste år. Derved fløj 38.543 passagerer til og fra udlandet i juni 2017 mod 35.399 passagerer i juni 2016.

”Der er godt gang i udensrigstrafikken i Aalborg Lufthavn, hvor vi oplever en stigende efterspørgsel på de internationale ruter. Vi ser en tendens, hvor fremgangen i udenrigstrafikken bliver større måned for måned. Det vidner om en stor rejselyst i det jyske – specielt til at rejse afsted mod sol og varme eller storbyoplevelser, og vi har en forventning om, at det kommer til at forsætte,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

God bornholmer-start
Den nye indenrigsrute til Bornholm åbnede den 15. juni, hvor et fyldt fly lettede med direkte kurs mod solskinsøen. Ruten er kommet rigtig godt fra start, og mange rejsende har allerede fløjet til og fra Bornholm.

”Det er glædeligt, at ruten til Bornholm er blevet taget så godt imod af jyderne såvel som bornholmerne, der nu får let adgang til unikke ferieoplevelser i Nordjylland. Indenrigstrafikken har dog overordnet set haft nogle udfordringer i juni, hvor uforudsete omstændigheder gjorde, at afgange til København ikke kunne gennemføres. Det har resulteret i små 2000 færre indenrigspassagerer i denne måned, hvilket har haft indflydelse på trafiktallene,” siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken ses der en tilbagegang på 6,9 procent. Således fløj 70.686 passagerer fra og til Aalborg Lufthavn i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 75.888.

Færre Tyrkiet-afgange
Ligesom sidste måned er chartertallene påvirket af et reduceret antal afgange til Tyrkiet, hvor en del af rejseudbyderne først startede deres Tyrkiet-ruter op i den sidste uge af juni. Derved var der 29.896 charterrejsende i juni 2017 mod 31.775 i juni 2016 – en tilbagegang på 5,9 procent.

 

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn påvirket af tyrkisk uro

Aalborg Lufthavn får indenrigsrute til Bornholm

Indenrigstrafikken trak rekorden hjem i Aalborg