Boeing 737-800 fra CSA Czech Airlines. (Foto: Gforce800 | CC 4.0)

SkyTeam-selskab fra København til Reykjavik

Fra starten af det kommende vintertrafikprogram bliver det muligt at flyve med CSA Czech Airlines mellem København og Reykjavik.

Bedst som Icelandair og SAS troede, at det med WOW airs konkurs i foråret ville blive muligt at få kapaciteten på ruten fra København til den islandske hovedstad tilpasset den aktuelle efterspørgsel, er der dukket en ny aktør op.

Det tjekkiske SkyTeam-selskab CSA Czech Airlines har nemlig valgt at forlænge en af afgangene fra Prag til København videre til Keflavik International Airport ved Reykjavik.

Således vil Czech Airlines fra den 28. oktober og resten af vintertrafikprogrammet flyve dagligt fra København til Reykjavik med en 189-sæders Boeing 737-800. Der flyves fra Københavns Lufthavn kl. 20.10 og med ankomst kl. 22.35 lokal tid i Keflavik. Returflyvningen finder sted kl. 04.25 lokal tid med efterfølgende ankomst i CPH kl. 08.30.

Billetter til den nye rute er allerede lagt til salg, og billigste returbillet på Economy Lite koster 1.455 kroner, mens der skal betales henholdsvis 1.830 og 2.355 kroner, hvis der købes en Plus-billet eller Flex-billet. Czech Airlines sælger også såkaldte Business-billetter med ekstra bagage, valgfrit sæde og gourmet menu inkluderet. Her starten billetprisen ved 4.363 kroner for en Business Lite-returbillet, mens en fuld fleksibel billet koster 5.113 kroner.

Tidligere forsøg med Oslo
Det er ikke første gang, at Czech Airlines har forsøgt sig med at forlænge en af selskabets ruter til Danmark med en nordisk destination. Det skete tilbage i 2015, da det tjekkiske flyselskab åbnede en rute fra Prag til Billund med tre ugentlige afgange. Her blev ruten forlænget til Oslo med et natstop, således at der blev tilbudt en sen aftenafgang til Oslo for vestdanske rejsende, og en tidlig morgenafgang for norske rejsende til Billund.

Det tjekkiske eksperiment blev ikke nogen succes, og sidenhen måtte selskabet lukke ruten.

Op til 30 ugentlige afgange
Med CSA Czech Airlines pludselige entré på den nordiske hovedstadsrute bliver der i det kommende vintertrafikprogram udbudt op til 30 ugentlige afgange i hver retning på ruten mellem København og Reykjavik.

Icelandair flyver 17 gange om ugen med Boeing 757-200 og Boeing 757-300, der har en kapacitet på mellem 171 og 216 sæder, mens SAS på sine fem ugentlige afgange primært benytter 180-sæders Airbus a320neo og om søndagen Airbus A321-200, der har plads til 200 passagerer.

CSA Czech Airlines vil flyve ruten med selskabets eneste Boeing 737-800, som er et 10 år gammelt fly (OK-TST, red.), der oprindeligt blev leveret til Norwegian. Czech Airlines overtog sidste efterår flyet fra moderselskabet Smartwings 

 

Relaterede artikler:

Icelandair øger til København

Czech Airlines åbner to ruter fra Billund