Hangaren i Cimber Air Maintenance Center. (Foto: TV Syd)

Skyways Technics ikke omfattet af konkurs

Mansvell Enterprises overtog i sidste uge Cimber Air Maintenance Center fra konkursboet efter Cimber Sterling. Virksomheden er ikke omfattet af konkursen i svenske Skyways Express AB.

Et af de få aktiver, der blev solgt ud af Cimber Sterling-konkursboet var Cimber Air Maintenance Center A/S og Cimber Air Data A/S.

Køberen var Mansvell Enterprises, der dermed sikrede godt 80 arbejdspladser og fremover vil drive de sunde aktiviteter omkring flyvedligeholdelse og dataaktivitet videre under navnet Skyways Technics.

I bestyrelsen for Skyways Technics A/S sidder som formand Gregory Gurtuvoy, der frem til konkurserne i Cimber Sterling og Skyways Express også var formand i disse selskaber.

I bestyrelsen finder man endvidere polske Piotr Ikanowicz, der var CFO i Cimber Sterling samt cypriotiske Andreas Marangos, der formentlig repræsenterer den ukrainske oligark Igor Kolomojski.

Ingen ændringer
Administrerende direktør i Skyways Technics er Benjamin Jais Nielsen, der også havde ledelsen, da selskabet hed Cimber Air Maintenance Center.

Han afviser overfor CHECK-IN.dk, at konkursen i Skyways vil få nogen indflydelse på den danske virksomhed.

“Skyways Technics er ikke berørt af konkursen. Vi har ingen flyvedligeholdelse for Skyways Express i Sverige,“ siger Benjamin Jais Nielsen.

Benjamin Nielsen forklarer, at ejerne bag Skyways Technics vil udvikle vedligeholdelsesforretningen, der er sund og god. “Vi har fokus på vedligeholdelse af fly af typen ATR og Bombardier CRJ samt handel med reservedele. Vi forventer, at vore aktiviteter kommer til at stige.“

En del af forretningen var vedligeholdelse af Cimber Sterling egne fly, hvilket udgjorde omkring 60 procent af forretningsgrundlaget.

“Vi har mange fly til vedligeholdelse fra leasingselskaberne. Da Cimber Sterling gik konkurs, var vi gang med mange af de fly, som selskabet opererede. De andre kunder er primært europæiske, men vi har også i stigende grad kunder fra Rusland og det tidligere Østeuropa,“ fortæller Benjamin Jais Nielsen.

Selskabet med driftsoverskud
I senest aflagte regnskab for året 2010/11 havde Cimber Air Maintenance Center en omsætning på 183 millioner kroner, hvoraf knapt 118 millioner kroner var intern omsætning.

Resultatet af den primære drift var 10,7 millioner kroner.

Skyways Technics A/S overtog hangarfaciliteter i Sønderborg Lufthavn og Billund Lufthavn i forbindelse med overtagelsen af aktiverne fra konkursboet.