(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Slidt lounge på spansk ferieø

I Sala VIP-loungen i Las Palmas Airport oplever man skinnende klinkegulv, lysspots i loftet samt hvide vægge, der giver lys nok sammen med panoramavinduerne. Men det giver dog et mere koldt indtryk end sol og varme. Et ret kedeligt interiør, der sammen med det øvrige af loungen, har set sine bedre dage og trænger til en renovering og en kærlig hånd. Gran Canaria er et yndet feriemål for mange skandinaver og ikke lige et sted, man kommer til uden at flyve. Gando-lufthavnen, lige uden for hovedbyen Las Palmas på øen, er således den femtestørste i Spanien, efter Madrid, Barcelona, Mallorca…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: God udsigt.

Minus: Slidt. Mangel på frisk frugt og grønt. Åbner først kl 06:00, så man kan ikke benytte lounge ved morgenafgange.

Besøget i Sala VIP-loungen i Las Palmas-lufthavnen på Gran Canaria gav ikke ligefrem associationer til sol og varme. Loungen er lys, men mangler en gennemgående renovering og et særpræg.

I Sala VIP-loungen i Las Palmas Airport oplever man skinnende klinkegulv, lysspots i loftet samt hvide vægge, der giver lys nok sammen med panoramavinduerne. Men det giver dog et mere koldt indtryk end sol og varme. Et ret kedeligt interiør, der sammen med det øvrige af loungen, har set sine bedre dage og trænger til en renovering og en kærlig hånd.

Gran Canaria er et yndet feriemål for mange skandinaver og ikke lige et sted, man kommer til uden at flyve. Gando-lufthavnen, lige uden for hovedbyen Las Palmas på øen, er således den femtestørste i Spanien, efter Madrid, Barcelona, Mallorca og Malaga, med godt 10,3 millioner passagerer årligt. Af disse regnes cirka 85 procent som værende turister. Lufthavnen gennemgik i 2014 en større udvidelse og renovering, men dette ser ikke ud til at have omfattet lufthavnes eneste lounge, der opereres af AENA, som også ejer og driver de fleste spanske lufthavne.

Registrering går smidigt og med en smil. Adgang til loungen udbydes af en række netværksselskaber der beflyver lufthavnen – for eksempel SAS, Iberia, AirEuropa og Air Berlin – hvis man flyver business klasse eller har rigtig status i selskabernes bonusprogram. Rejsende kan også få adgang med diverse betalings- eller loungekort programmer så som Diners Club, Airport Angel og Priority Pass.

Små-snack
Man skal ikke regne med at stille sulten i loungen. Udvalget består af diverse plastpakkede småkager, kiks, chips og nødder. Jeg efterspurgte frisk frugt – ud over de skivede citroner i baren – men fik til svar, at de ikke havde fået det leveret denne dag.

Udvalget af drikkevarer er rimelig standard og acceptabelt. Vand, øl og sodavand findes i de to køleskabe, mens vin og spiritus er at finde i selvbetjeningsbaren. En kaffeautomat sørger for de varme drikke, men denne er tydeligvis tilkoblet en vandhane, så kaffen har en tydelig smag af klor, da vandet på øen ikke er rent nok til drikkevand.

Flot udsigt
Panoramavinduerne der dækker den ene langvæg giver en flot udsigt til landingsbanerne, den militære del af lufthavnen samt havet udenfor. Min bonus ved besøget var to F-16 militære jetfly der lettede og landede et par gange, mens jeg nød udsigten. Selv om loungen er godt lydisoleret var det ikke nok til at holde lyden fra disse fly ude.

Sala VIP 1 tilbyder WiFi der fungerer fint, diverse spanske aviser, magasiner og skærme der viser sport/nyheder samt afgangstider. Placeringen ligger på 1. sal over afgangshallen og er nem at finde og med relativ kort vej til gates. Lige uden for indgangen til loungen kan man gå ud på den store udendørs terrasse, hvor man kan kigge ud på landingsbanen.

Plus: God udsigt.

Minus: Slidt. Mangel på frisk frugt og grønt. Åbner først kl 06:00, så man kan ikke benytte lounge ved morgenafgange.

Bedømmelse: 2 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Flere netværksselskaber (eksempelvis SAS, Iberia, AirEuropa, Bussels Airlines og Air Berlin) tilbyder adgang for rejsende på business billetter eller status i loyalitetsprogrammer
  • Diverse kort som Diners og Priority Pass
  • Adgang kan købes for €23,50
Åbningstider Man – søn kl. 06:00 – 22:00
Placering 1. sal over afgangshall
Mad Diverse snacks
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja – mod registrering
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej
Website Las Palmas Airport

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.