Ny KLM-rute fra Sydsverige

Med en ny rute fra Växjö til Amsterdam får KLM sin 13. skandinaviske destination.

Den 14. maj næste år får KLM sine fjerde rute fra Amsterdam til Sverige og sin 13. skandinaviske rute. Det sker når selskabet begynder at flyve otte gange om ugen mellem Amsterdam Schiphol og Växjö Småland Airport i det sydlige Sverige omkring 2,5 times kørsel fra Øresundsbroen.

KLM vil betjene ruten med Embraer E175-fly med plads til 88 passagerer en gang dagligt alle ugens dage undtagen lørdag, hvor der flyves to gange.

”Vores entré i Växjö er en del af vores fortsatte investeringer i Norden. Växjö har en strategisk beliggenhed mellem flere vigtige byer, og regionen har også et rigt forretnings- og fritidsliv. Selv om vi er et stort internationalt flyselskab, så ser vi, at vores regionale initiativer er vigtige for vores rejsende,” siger Paul Terstegge, Nordenchef for KLM.

I Växjö Småland Airport kan man næsten ikke få armene ned i begejstring over den nye rute.

”En direkte forbindelse til Europas bedste knudepunkt er noget, vi har arbejdet på at få i lang tid, og endelig kan vi høste frugten. At vi nu kan tilføje KLM og Amsterdam til vores ruteudbud er helt fantastisk,” siger Ulf Axelsson, direktør for Växjö Småland Airport.

Ikke løbe rundt
Optimismen er således i højsædet. Det er dog langt fra givet, at ruten bliver en succes. Det er nemlig ikke første gang, at Växjö Småland Airport får direkte flyforbindelse til Amsterdam. Det havde lufthavnen også i 99 dage i foråret og sommeren 2014, da Estonian opererede på ruten.

På trods af en codeshare-aftale med KLM og gode muligheder for at flyve videre med KLM fra Amsterdam, lykkedes det ikke Estonian at tiltrække passagerer nok til at få ruten til at løbe rundt. En del af forklaringen på manglen på succes skal også findes i at Växjö Småland Airport efter kort tid trak sin økonomiske støtte til ruten.

Blev lukket helt
Fornylig annoncerede det svenske regionalflyselskab BRA, at de den 30. marts næste år åbner en ny rute til Berlins Tegel-lufthavnen. BRA vil betjene ruten frem til 21. oktober hver fredag og søndag med et af sine helt nye ATR72-600 turbopropfly med plads til 66 passagerer. Flyet vil gøren turen på en time og 35 minutter hver vej.

Det er ikke første gang at Småland får direkte flyforbindelse til den tyske hovedstad. Fra 2008 til 2012 fløj Flysmåland på ruten. De første to år hele året rundt. I de sidste år kun i sommersæsonen indtil ruten helt blev lukket.

Bedste måned nogensinde
Amsterdam bliver den 22. destination fra Växjö Småland Airport. BRA flyver mellem Växjö Småland Airport og Stockholm Bromma samt mellem Växjö og Split i sommermånederne. Ryanair flyver til Gdansk hele året rundt samt til Alicante i Spanien og Weeze i Tyskland i sommersæsonen. CSA Czech Airlines har en sommerrute til Prag, mens ungarske Wizz Air betjener Skopje i Makedonien og Tuzla i Bosnien året rundt. Desuden flyver de to danske flyselskaber Jet Time og Thomas Cook Airlines Scandinavia til en række charterdestinationer.

I starten af november begyndte charterarrangøren TUI at flyve direkte med Boeing 767-300 widebody-fly mellem Växjö Småland Airport og Kap Verde-øerne i Atlanterhavet ud for Vestafrika. Det er det største fly, der har været i lufthavnen siden 2010.

Växjö Småland Airport var med sine 172.353 passagerer Nordens 52. største lufthavn i 2016. I 2017 regner man med at omkring 240.000 passagerer går gennem den lille lufthavn, der i september i år havde sin bedste måned nogensinde og allerede har passeret 200.000 passagerer i år.

 

Relaterede artikler:

BRA åbner Berlin-rute fra Sydsverige

Finnair jagter flere svenske passagerer

Estonian: Lufthavn trak tæppet væk under os

Opgiver Sveriges-rute til Amsterdam

Estonian vil flyve svenskere udenom CPH