Snedrydning i Arlanda Lufthavn (Foto: Daniel Asplund | Creative Commons licens.)

Snevejr forstyrrer trafikken hos SAS og Norwegian

Snevejr omkring Stockholm har betydet, at kun en landingsbane onsdag morgen har været åben i Arlanda-lufthavnen med aflysninger og forsinkelser til følge.

Vintervejret driller i øjeblikket i flere skandinaviske lufthavne. Således meddeler SAS onsdag morgen, at man skal forvente aflysninger og forsinkelser i løbet af dagen på grund af snefald i Stockholm-området, hvilket forstyrrer trafikafviklingen i Arlanda-lufthavnen.

Således er der onsdag indtil videre aflyst 15 afgange fra Arlanda, hvoraf to tredjedele er SAS-flyvninger, mens den sidste tredjedel tilhører Norwegian.

Der er tale om indenrigsflyvninger samt regionale flyvninger til Luleå, Skellefteå, Gøteborg, Kiruna, Sundsvall, Umeå, Ängelholm, Oslo, København og Frankfurt.

Herudover kan der forventes en del forsinkelser, der også vil kunne brede sig til den øvrige del af rutenetværket i Skandinavien.

SAS oplyser, at passagererne uden omkostninger kan ombooke til en anden afgang med flyselskabet, hvis flyvningen er blevet aflyst.

Også forstyrrelser i Oslo
I Oslo Lufthavn har SAS og Norwegian også fået en skidt start på dagen. Samlet er der aflyst 10 flyvninger indtil videre, fordelt med otte til SAS og to til Norwegian. Det er destinationer som Stockholm, Trondheim, Stavanger, Amsterdam og Bodø, der er blevet ramt af aflysninger, ligesom der også er forsinkelser i den norske storlufthavn.

Trafiksituationen i København Lufthavn er normal.