”Der er store volumener af passagerer, der ønsker at komme andre steder hen end til København," siger Sønderborg Lufthavns nye direktør Christian Berg.

Sønderborg henter lufthavnschef i Odense

Det bliver 46-årige Christian Berg, der fremover skal lede Sønderborg Lufthavn. Han kommer fra en tilsvarende stilling som leder af Hans Christian Andersen Airport i Odense.

Sønderborg Lufthavn på Als har siden slutningen af juni sidste år stået uden chef, efter at Anders Sørensen var blevet fritaget for tjeneste i den kommunaltejede lufthavn.

Nu er stillingen som lufthavnschef i Sønderborg Lufthavn atter blevet besat. Valget faldt på den 46-årige Christian Berg, der siden slutningen af 2013 har været leder af Hans Christian Andersen Airport i Odense.

I sin rolle som luftfartschef vil Christian Berg, når han tiltræder den 1. marts, skulle referere til Inge Olsen, der er direktør for Land, By og Kultur i Sønderborg Kommune, og hun er begejstret over det valg, der er truffet.

“Med Christian Berg får Sønderborg Lufthavn en chef, der har dokumenterede resultater med i bagagen fra Odense. Vi gik efter en profil, der skal bidrage til den videre organisering og drift af Sønderborg Lufthavn, understøtte lufthavnens videre udvikling, understøtte Sønderborg Kommunes visioner og strategier og samtidig have fokus på de mange arbejdspladser, som ligger i tilknytning til lufthavnen. Den profil har Christian Berg. Jeg er derfor glad for at kunne byde Christian velkommen til Sønderborg Lufthavn,“ siger Inge Olsen.

Mere dynamik i Sønderborg
Det er ikke mere end to og et halvt år siden, at Christian Berg satte sig tilrette i chefstolen i Odense, men stillingen i Sønderborg virkede mere attraktiv på den erfarne branchemand, der har været beskæftiget med luftfart i over 20 år.

“Jeg har været utroligt glad for at være i Odense, men jeg tager et skridt opad med opgaven i Sønderborg Lufthavn. Der er mere dynamik i en lufthavn med fast rutetrafik og en baseoperatør,“ siger Christian Berg til CHECK-IN.dk.

Christian Berg ser da også mange vækstmuligheder i den sønderjyske lufthavn, der har Alsie Express som baseoperatør og største kunde.

“Jeg ser en region, der er meget forpligtet til og stolt over sin lufthavn, og med en stor vilje og nysgerrighed i at udvikle den. Jeg glæder mig til at arbejde med at skabe samspil, dynamik og synergi på tværs i forhold til lufthavnens mange interessenter,“ lyder det fra den kommende lufthavnschef i Sønderborg.

Bred erfaring fra luftfartsbranchen
Christian Berg er 46 år og har i bagagen en HA i Erhvervsøkonomi.

Karrieren i luftfart startede i 1996 som Senior Supervisor / Duty Manager hos SAS, hvor Christian Berg senere avancerede til salgschef for SAS i Danmark fra 2001 til 2003.

Herefter fulgte fem år hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia med et visitkort med titlen Director Aviation Sales & Business Development. Siden 2010 er det blevet til udfordringer som Global Key Account Manager hos cateringvirksomheden Gate Gourmet, Business Development Manager hos GDS-virksomheden Travelport samt salgschef hos Air Greenland i Nuuk. Sønderborg Lufthavn får derderfor en kandidat, der kender luftfarten fra alle vinkler.

I dag bor Christian Berg med sin familie i Otterup på Fyn, men familien planlægger at flytte til Sønderborg snarest muligt.