Afgangshallen i transitområdet i Billund Lufthavn (Foto: Billund Lufthavn)

Solid vækst i Billund i 2017

Udenrigs- og chartertrafikken trak læsset i Billund Lufthavn i 2017, hvor passagertallet steg med næsten 10 procent til tæt ved 3,4 mio.

En passagerfremgang på næsten 10 procent og tæt ved 3,4 mio. passagerer. Det blev resultatet af 2017 i Billund Lufthavn. Og det kommer bag på lufthavnens chef.

”Vi havde forventet en vækst, men ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at den ville blive så stor,” siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn.

Helt præcist gik 3.375.363 passagerer gennem Danmarks næststørste lufthavn. Det er 9,2 procent mere end i 2016 og det største antal passagerer i lufthavnens historie.

Vokser ikke ind i himlen
I den jyske lufthavn er man dog godt klar over at intet varer evigt.

”Vi er naturligvis helt klar over, at træerne ikke vokser ind i himlen, og at vi ikke kan forvente så store vækstrater hvert år, så vi glæder os lidt ekstra over det netop ved dette årsskifte,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Gennem de seneste år har det været udenrigsruterne, der har skabt væksten i Billund Lufthavn – og 2017 er ingen undtagelse. 2.349.048 passagerer benyttede udenrigsruterne, hvilket er 13,8 procent flere end i 2016. Det vidner om både et stærkt rutenet og et godt kundeunderlag, mener lufthavnsdirektøren.

“Det jysk-fynske område er i god vækst både hvad angår arbejdspladser, indtjening og bosætning. Naturligvis er der lokale forskelle, men generelt har vi oplevet en fremgang i økonomien i vores område, og det tror jeg, er en af forklaringerne på passagerfremgangen,” siger Kjeld Zacho Jørgensen og fortsætter:

“Virksomhederne oplever stigende efterspørgsel, hvilket kan ses både i deres rejseaktiviteter og i godsmængderne. Privatøkonomien er i bedring for rigtig mange, og det omsætter mange til oplevelser i form af ferie og rejser.”

Forbedringer i de kommende år
Indenrigstrafikken viser en smule tilbagegang, hvilket i overvejende grad skyldes ændringer i antallet af daglige afgange til og fra København.

“Det er en tendens vi arbejder på at vende gennem samarbejde med såvel SAS som Københavns Lufthavn. Vi ved, at antallet af afgange er særdeles vigtig, ligesom en hurtig vej gennem lufthavnene har stor prioritet. Det arbejder vi med, og håber, at det kan skabe forbedringer i de kommende år,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

I alt rejste 117.190 indenrigs til og fra Billund Lufthavn. Det er 15,7 procent færre end i 2016.

100 procent fyldte
Chartertrafikken oplevede et af sine bedre år i 2017. Med 901.108 rejsende er der tale om en vækst på 2,4 procent, svarende til 21.160 passagerer.

“Dårligt dansk sommervejr sætter sit aftryk på rejselysten. Mange charterafgange var 100 procent fyldte med gæster, der sukkede efter sol og varme. Og alt tyder på, at det vil fortsætte i 2018, da bureauerne melder om gode forsalg til den kommende sommer,” pointerer Kjeld Zacho Jørgensen.

 

 

Relaterede artikler:

Flere end to mio. udenrigspassagerer i Billund

Ny årsrekord i Billund Lufthavn