Spekulation i Cimber-aktien

Fredagen bød på nye spekulationer om fremtiden for Cimber Sterling Group A/S. Koncernchef Jacob Krogsgaard måtte dementere fusionsrygter, men investorerne spekulerede lystigt i aktien, der steg over 50 % på en enkelt handelsdag.

Først var den der. Og så var den der alligevel ikke. Den officielle udmelding om en fusion af Cimber Sterling og to andre luftfartsselskaber.

Fredagen bød på flere nye spekulationer om fremtiden for Cimber Sterling Group A/S. Årsagen var en artikel i Berlingske Tidende fredag , hvoraf det fremgik, at Cimber Sterling for første gang bekræftede planerne om en fusion med Skyways og City Airlines. Baggrunden var, at selskabet den 18. juli havde registreret en række domænenavne forud for sammenlægningen, herunder cimberskyways.dk.

“Når nu I har opdaget det, kan vi lige så godt kommentere på det. Vi har registreret navnene for at være på forkant med situationen. Manswells (Igor Kolomoyskijs Cypern-baserede selskab, red.) udgangspunkt har fra starten været et fælles selskab med Skyways og City Airlines,“ blev Jakob Krogsgaard citeret for i Berlingske Tidende.

Dermed skulle planerne om et stort nordeuropæisk flyselskab være ved at tage form som en fusion af Cimber med de regionale svenske selskaber Skyways og City Airlines.

Som børsnoteret selskab kan den slags naturligvis give anledning til spekulation i den fremtidige aktiekurs, og det var da også tilfældet for Cimber Sterling-aktien, der fredag kom på en gevaldig lufttur.

Aktien åbnede i kurs 1,64 men blev hurtigt handlet op i kurs 3,30 svarende til en stigning på ikke mindre end 101 %. Dermed havde aktionærerne på få timer fordoblet værdien af deres investeringer i Cimber Sterling.

Problemet var blot, at aktiehandlerne tilsyneladende skete på et løst grundlag. Klokken 14.24 udsendte koncernchefJacob Krogsgaard, nemlig et dementi til fusionshistorien.

“Cimber Sterling er blevet opmærksom på artikler i dagspressen omkring en fusion med svenske Skyways og City Airlines, og selskabets direktør citeres for at have bekræftet fusionsplaner. Der er samtidig konstateret stor aktivitet i Cimber aktien. Selskabet har ikke bekræftet og kan ikke bekræfte, at der er planer om en fusion mellem Skyways og City Airlines. Cimber Sterling har ikke kendskab til den eventuelt kommende storaktionærs planer med Cimber Sterling, udover allerede udmeldte intentioner om at skabe et nordisk luftfartsselskab,“ lød det i den kortfattede fondsbørsmeddelse, der var underskrevet af CEO Jacob Krogsgaard.

Med koncernchefens fondsbørsmeddelse, der altså afviste rygterne, faldt Cimber-aktien noget tilbage, men sluttede dog fredag i kurs 2,5. Det svarede stadig til en imponerende stigning på over 52 % på en enkelt dag.

Og aktien er ikke det eneste, der blev spekuleret i. Umiddelbart efter nyheden om at Cimber Sterling havde registeret www.cimberskyways.dk fik et mindre firmaregistreret et meget nærliggende domænenavn.

Ifølge DK-Hostmaster A/S, der står for håndteringen af de danske domæner, har Vejle-firmaet Zentroit således registeret domænet www.cimber-skyways.dk om fredagen.

Umiddelbart har dette firma ingen forbindelse til Cimber Sterling, og tidligere afgørelser har vist, at den slags registreringer typisk bliver omgjort fordi det netop ligger for tæt op af andre selskabers rettigheder.