Airbus A321 fra Finnair i Rovaniemi Airport. (Foto: Leonard Zhukovsky | shutterstock.com)

Stadig flere flyvninger til finsk Lapland

Op imod 20 flyselskaber, heriblandt Finnair, betjener Rovaniemi i vinterhalvåret. I det kommende vintertrafikprogram øger Finnair til 63 ugentlige afgange.

Det er ikke kun SAS og en lang række andre store flyselskaber, der viser interesse for de nordlige destinationer i Lapland, hvad enten det byer i Norge, Sverige eller Finland, der samlet ligger i det område, der kaldes Arktis.

Finnair er et af de selskaber, der i mange år har forsøgt at markedsføre de destinationer i finsk Lapland, der kan tiltrække rejsende fra andre steder i Europa. 

Topdestinationen er Rovaniemi, hvor der særligt i september og oktober samt igen i januar og februar er de bedste muligheder for at se nordlys, som er den helt store attraktion.

Øger fra 50 til 63 afgange
I den kommende vinter vil Finnair indsætte ekstra flyvninger til Rovaniemi, hvormed det finske flyselskab vil tilbyde op til 63 ugentlige flyvninger til Rovaniemi, hvilket er 13 flere end i sidste vintertrafikprogram. Det svarer til en stigning på 26 procent. 

De mest populære rejsedage er onsdage, lørdage og søndage, og det er her, at Finnair vil øge kapaciteten. Det betyder, at selskabet på det travleste tidspunkt på lørdage vil sende fly på vingerne til Rovaniemi hver halve time.

”Sidste vinter viste, at interessen for vores nordlige destinationer fortsætter med at vokse. De ekstra frekvenser understøtter især det europæiske netværk godt og garanterer, at der hver dag er gode forbindelser nordpå via Helsinki,” siger Ole Orvér, kommerciel direktør hos Finnair.

Op imod 20 flyselskaber
Finnair er det eneste flyselskab, der året rundt betjener Rovaniemi, selvom der er flest rejsende i flyselskabernes vintersæson, der går fra slutningen af oktober og frem til slutningen af marts.

I vintermånederne er der op imod 20 forskellige rute- og charterflyselskaber, der flyver direkte til Rovaniemi. Udover SAS med den kommende rute fra København er det Air France, Austrian, EasyJet, Edelweiss Air, Eurowings, Iberia, Israir Airlnes, KLM, Luxair, Neos, Norwegian, Ryanair, Transavia, TUI Airways, Turkish Airlines og Vueling.

Finnair betjener selv Rovaniemi med et mix af mange forskellige flytyper. Der benyttes alt fra ATR 72-500, Embraer ERJ-190 samt Airbus A319, A320 og A321.

Fra København flyver Finnair til Helsinki op til syv gange dagligt om sommeren og fem gange dagligt i vinterhalvåret. Finnair betjener også Helsinki fra Billund i sommertrafikprogrammet, hvor der flyves op til syv gange om ugen.

 

Relaterede artikler:

To nye nordiske sæsonruter med SAS fra København

Regional lufthavn i Finland åbner fire ruter på en dag

24 nye ruter til og fra finske lufthavne