Lufthansa Group. (Foto: Lufthansa | PR)

Stærkt kvartalsresultat trods strejker

Lufthansa-koncernen landede i tredje kvartal et driftsoverskud på 8,3 milliarder kroner, selvom “uregelmæssigheder” i flytrafikken kostede op imod 1,8 milliarder kroner.

Den velsmurte indtjeningsmaskine hos Lufthansa-koncernen er for alvor ved at komme op i gear efter coronapandemien. Det demonstrerer den tyske luftfartskoncern med et driftsoverskud i tredje kvartal på 1,12 milliarder euro, eller hvad der svarer til 8,3 milliarder danske kroner.

Resultatet er opnået på baggrund af en omsætning, der i tredje kvartal nåede op på 10,1 milliarder euro (75,1 milliarder kroner), hvilket med en stigning på 93 procent i forhold til samme periode sidste år er en fordobling.

Det stærke driftsresultat skal også ses i lyset af, at Lufthansa oplevede strejker hos blandt andet jordpersonale samt en varslet pilotstrejke, der blev afblæst i sidste øjeblik. Det kostede alene selskabet omkring 70 millioner euro (520 millioner kroner). Samlet løb omkostninger til “uregelmæssigheder” i flytrafikken i tredje kvartal op i 239 millioner euro (1,8 milliarder kroner).

“Lufthansa-koncernen opnåede et meget stærkt resultat i tredje kvartal med et driftsoverskud på over en milliard euro og demonstrerede dermed sin genvundne rentabilitet. Alle forretningssegmenter, passagerflyselskaber samt logistik og MRO, bidrog til denne succes. Dette igen. understreger styrken i vores portefølje,” udtaler Carsten Spohr, koncernchef i Lufthansa Group.

Rekordhøje billetindtægter
I lighed med flere andre flyselskaber oplever Lufthansa en meget stor rejselyst og efterspørgsel efter flyrejser. Samtidig er billetindtægterne i gennemsnit 23 procent højere end i 2019 og nåede dermed op på et nyt rekordniveau.

Samtidig var den gennemsnitlige belægning på flyene i tredje kvartal på over 86 procent, hvormed man er tilbage på niveauet fra perioden før coronapandemien. I alt var der 33 millioner passagerer, der benyttede Lufthansa-koncernens passagerflyselskaber fra juli til og med september.

“Lufthansa-koncernen har økonomisk lagt pandemien bag sig og ser optimistisk ind i fremtiden. Rejselysten og dermed efterspørgslen efter flyrejser fortsætter trods alt uformindsket. Nu fokuserer vi på fremtiden og lancerer den største produktfornyelse i vores historie. Vi investerer i 200 nye fly og tilbyder perspektiver for vores medarbejdere rundt om i verden. Det er fortsat vores ambition at styrke vores position yderligere blandt de fem bedste luftfartskoncerner i verden,” lyder det fra koncernchefen.

Ser lyst på fremtiden
På trods af dystre udsigter med høje brændstofpriser, inflation og geopolitisk uro, tror Lufthansa-koncernen stadig på et stærkt resultat for 2022. For nylig opjusterede koncernen driftsresultatet til over en milliard euro.

Herudover forventer koncernen, at efterspørgslen efter flyrejser vil forblive stærk i de kommende måneder og med fortsat høje gennemsnitlige billetindtægter.

I fjerde kvartal forventer Lufthansa-koncernen at udbyde 80 procent af 2019-kapaciteten hos passagerflyselskaberne, og der sigtes efter et positivt driftsresultat trods den forventede sæsonafmatning, når vintertrafikprogrammet træder i kraft.

Endelig forventer koncernen et rekordresultat fra MRO-selskabet Lufthansa Technik samt fra Lufthansa Cargo og hele logistikforretningen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa vinder på fragt og taber på passagerer

Udsigt til bedste Lufthansa-kvartal i over to år

Lufthansa lander beskedent plus i tredje kvartal