Stockholm-Arlanda. (Foto: Orlando G Boström | Swedavia | PR)

Swedavia: Alt peger på intens rejsesommer

I årets anden måned nåede passagertallet i Swedavias ti lufthavne op på 2,1 millioner, og operatøren er gået i gang med forberedelserne til højsæsonen, der ventes at blive intens.

I løbet af februar har flere end to millioner rejsende benyttet sig af de ti svenske lufthavne, der drives af lufthavnsoperatøren Swedavia, og forventningen fra selskabet er, at der vil blive travlt i takt med, året skrider frem.

Alt i alt har de ti lufthavne betjent 2,1 millioner rejsende. Det tal svarer til 75 procent af 2019-niveauet, da der i årets anden måned for fire år siden var i alt 2,8 millioner passagerer, der benyttede sig af lufthavnene.

Swedavia oplyser, at man oplevede en stigning i efterspørgslen under den svenske vinterferie. Udviklingen skyldtes i særdeleshed udenrigstrafikken fra Stockholm-Arlanda, hvor det særligt var destinationer i Spanien, Storbritannien samt Tyskland, der tiltrak mange af de rejsende.

Over en million udenrigspassagerer
I den forgangne måned gik knap 1,4 millioner passagerer gennem terminalerne i Stockholm-Arlanda. Storlufthavnen endte dermed på 78 procent af niveauet fra 2019, da man på daværende tidspunkt betjente 1,8 millioner uden- og indenrigsrejsende.

Ud af det samlede antal rejsende i februar i år udgør de 1,1 millioner passagerer, der skulle til eller fra en destination i udlandet, mens indenrigstrafikken tegner sig for de resterende 300.000 rejsende i hovedstadslufthavnen.

Ifølge Swedavia har de ti lufthavne i porteføljen mistet godt 75 millioner rejsende siden, at COVID-19-pandemien startede for tre år siden, når man sammenligner med de seneste 36 måneder før pandemiens start. Det er dog værd at bemærke, at begrebet flyskam, der får både svenske privatpersoner og virksomheder til at fravælge flyvninger, formentlig også spiller en rolle.

Gør klar til travl højsæson
Forventningen er, at de gode takter i trafiktallet vil fortsætte i løbet af året, og man er derfor i færd med at gøre klar til en sommer, hvor personalet i de ti lufthavne på tværs af Sverige vil få travlt med at betjene flypassagerer fra ind- og udland. Det fortæller koncernchef Jonas Abrahamsson fra Swedavia.

”Alt peger på, at vi får en intens rejsesommer, og det forbereder vi os på. Både vi og vores samarbejdspartnere er derfor i gang med at styrke bemandingen i lufthavnene og samtidig intensiverer vi arbejdet med at udnytte den ledige kapacitet bedst muligt.”

”I Stockholm-Arlanda kommer det eksempelvis til udtryk ved, at vi justerer placeringen af flyselskaberne på tværs af terminalerne således, at vi skaber en mere jævn gennemstrømning af passagerer.”


Relaterede artikler:

Svensk optimisme trods passagertab på 25 procent

Her er de 20 største lufthavne i Norden i 2022

2022: Et exceptionelt år for svenske lufthavne