Sun-Air Dornier 328JET i Oslo Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Større fly på rute fra Aalborg til Oslo

Sun-Air indsætter permanent større fly på ruten mellem Aalborg og Oslo, der opereres i konkurrence med SAS.

Fra mandag den 8. januar får de rejsende med Sun-Air mellem Aalborg og Oslo Gardermoen bedre forhold ombord på flyene på den korte tur over Skagerrak. Fra den dato vil Sun-Air nemlig permanent betjene ruten med sine Dornier 328 Jet-fly og vinke farvel til sine Jetstream 31-turbopropfly.

I dag bruger Sun-Air oftest de 18-personers Jetstream-fly, som blandt andet ikke har fuld ståhøjde og ifølge tidsplanen er 70 minutter om turen, mens de 32-personers Dornier 328-fly med fuld ståhøjde indsættes i ny og næ.

Nu øger Sun-Air permanent serviceniveauet betragteligt og reducerer flyvetiden til 55 minutter i det Dornier 328-jet’en har en tophastighed på 720 kilometer i timen, hvilket er mere end 200 km/t hurtigere end det to-motorede Jetstream-turbopropfly.

Hurtigste flyvetid
Sun-Air betjener ruten 11 gange om ugen med to flyvninger morgen og eftermiddag på hverdage samt en eftermiddagsflyvning på søndage. Siden den 26. marts i år har Sun-Air konkurreret med SAS på ruten, som SAS har betjent mellem fem og syv gange om ugen.

Efter en neddrosling henover julen, så er SAS i starten af januar tilbage med fem ugentlige rotationer på tirsdage, onsdage, torsdage, fredage og søndage. På de fire hverdage betjener SAS ruten om eftermiddagen med 70-sæders ATR72-600 turbopropfly, som gør turen på 70 minutter, mens søndagsflyvningen klares om aftenen med 88-sæders CRJ900-fly, der giver en flyvetid på 55 minutter.

Sun-Airs to daglige rotationer morgen og eftermiddag ligger godt for forretningsrejsende, der gerne vil ud og hjem samme dag. Og med den permanente indsættelse af jetfly får Sun-Air også den hurtigste flyvetid. Til gengæld kan SAS tilbyde op til halvanden time senere afgang fra Aalborg om eftermiddagen og gode forbindelsesmuligheder via Oslo til og fra norske provinsdestinationer samt muligheden for at checke bagagen ind hele vejen fra eksempelvis Aalborg til Tromsø.

 

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn: Plads til to selskaber på Oslo-rute

Sun-Air åbner rute fra Aalborg til Stavanger

Sun-Air lukker to ruter

SUN-AIR lukker Oslo-rute fra Aalborg Lufthavn