Største rejsebureauhandel siden 2008

En investorgruppe med Jens Heimburger i spidsen har købt 70 procent af selskabet Aclass ApS, der driver nicherejsebureauet Afrika-Safari. Virksomhedsmægler René Andersen fra Travelbiz karakteriserer transaktionen som den største i rejsebranchen siden 2008 og formodes at ligge på mellem 40 og 60 mio. kroner.

Det er den største handel i den danske rejsebranche siden 2008, Sådan karakteriserer virksomhedmægler René Andersen fra Travelbiz den netop gennemførte handel, hvor Henrik Fly Sevelsted og Paul Christen Bredahl har solgt 70 procent af anparterne i et særdeles succesrigt nichérejsebureau.

Der er tale om Afrika-Safari, som de to direktører hidtil har drevet gennem selskabet Aclass ApS med adresse i Viby ved Aarhus.

Køberne er en investorgruppe bestående af Jens Heimburger fra Dansk Generationsskifte A/S, Mads Kjær fra Kjær Group A/S, Jan Krossteig fra Limpopo Travel og Claus Palmgren Jessen.

”Det er med stor glæde, vi overtager majoriteten i Afrika-Safari. Henrik og Paul er et par dygtige iværksættere, som har skabt en meget spændende niche virksomhed, som siden starten i 2006, har leveret imponerende resultater. I 2011 havde Afrika-Safari en vækst på over 50 procentog et overskud før skat på 7,4 mio. kroner. Det er en af rejsebranchens højeste indtjeningsgrader,“ siger Jens Heimburger.

Ny direktør fra brillevirksomhed
Henrik Fly Sevelsted og Paul Christen Bredahl fortsætter i ejerkredsen og bestyrelsen, mens den daglige ledelse fremover lægges i hænderne på Claus Palmgren Jessen, der kommer fra en stilling som administrerende direktør i brillevirksomheden Bellinger A/S samt med tidligere erfaring fra forskellige stillinger i A.P. Møller-Mærsk.

”I løbet af de kommende måneder overdrager vi trygt den daglige ledelse til Claus Palmgren Jessen, som bliver ny administrerende direktør i selskabet. Claus kommer med en stor ledelseserfaring i bagagen. Hans kompetencer, ledelsesfilosofi og værdigrundlag, passer perfekt ind i Afrika-Safari”udtaler Paul Christen Bredahl.

Claus Palmgren Jessen giver udtryk for, at han ser udfordringer og mange spændende muligheder i at videreføre Afrika-Safari, som han kalder for “en fantastisk virksomhed.“.

“Jeg skal lære mange ting om rejsebranchen, men vi har kompetente medarbejdere, som jeg kan læne mig op af, vi har stadig Henrik og Paul med på vognen og jeg ser meget frem til de nye udfordringer.”siger Claus Palmgren Jessen.

Stor handel
Værdien af transaktionener hemmeligholdt, men er som nævntden største handel i den danske rejsebrance siden 2008.

Kilder i branchen vurderer dog transaktionen til at være et sted i nærheden af40 -60 millioner kroner.

”Set med branchens øjne, har Afrika-Safari ikke været så synlige, men det er et særdeles veldrevet rejsebureau, som har leveret imponerende resultater. Det er meget flot, det som Henrik og Paul har præsteret,“vurderer René Andersen fra Travelbiz, der har bistået med transaktionen.

Foto: Poul Christensen Bredahl (t.v.) og Henrik Fly Sevelsted.