Terminal Car Park 2 i brand i London Luton Airport. Foto: @BedsFire/Twitter

Storbrand lukker London-lufthavn

Tirsdag aften udbrød der en voldsom brand i et parkeringshus i London Luton Airport, hvor over 100 brandmænd har kæmpet med flammerne. Flytrafikken er genoptaget onsdag eftermiddag.

London Luton Airport blev tirsdag aften ramt af en brand, der har fået konsekvenser for antageligt hundredvis af biler samt flytrafikken.

Således igangsatte Bedfordshire Fire and Rescue en større aktion klokken 21.38 lokal tid, hvor der blev sendt alt mandskab til Luton-lufthavnen. Der var gået ild i Terminal Car Park 2, og brand- og redningstjenesten sendte blandt andet 15 brandbiler og over 100 brandfolk af sted til området. Det skriver det britiske medie Sky News.

Brandvæsenet har oplyst, at flere etager af parkeringshuset er ramt af flammerne. Det vurderes, at op mod 1.200 køretøjer kan have været i parkeringshuset ved brandens begyndelse.

Cirka klokken fire natten til onsdag kæmpede brandfolkene fortsat med de store flammer, der havde bredt sig til omkring halvdelen af parkeringshuset, som flere steder er kollapset. Der er blevet gjort en stor indsats for at forhindre, at ilden ville brede sig til andre bygninger og selve området med fly.

Flytrafikken indstillet hen på eftermiddagen
Ifølge East England Ambulance Service er fire brandmænd og en lufthavnsansat blevet kørt til hospitalet.

Som følge af storbranden i London Luton har lufthavnen besluttet at lukke ned for flytrafikken et godt stykke tid ind på onsdagen.

”Vores prioritet er fortsat at støtte beredskabstjenesterne og sikkerheden for vores passagerer og personale. Derfor har vi nu truffet beslutningen om at indstille alle flyvninger indtil klokken 15 onsdag den 11. oktober,” lyder det fra lufthavnen på det sociale medie X.

London Luton oplyser videre, at passagerer frarådes at tage til lufthavnen på nuværende tidspunkt, da adgangen fortsat er stærkt begrænset.

Vidner hørte biler eksplodere
Flere billeder og videoer af storbranden i London Luton er blevet delt på sociale medier, hvor det ses, at flammerne river sig gennem mange biler. Et vidne har over for Sky News fortalt, at man kunne høre biler eksplodere i det antændte parkeringshus.

Et andet vidne med navn Russell Taylor har fortalt til samme medie, at han efter landing i lufthavnen så biler i brand på øverste etage af parkeringshuset.

”Få minutter senere var det meste af den øverste etage antændt, og bilalarmer gik i gang med høje eksplosioner fra biler, der gik op i flammer,” fortæller han.

London Luton Airport er den fjerdestørste lufthavn i London efter Heathrow, Gatwick og Stansted. Luton-lufthavnen håndterede 13,3 millioner passagerer i 2022.

 

Relaterede artikler:

Verdens mest kendte regeringsfly samlet i London

Officielt: EasyJet lukker baser i to London-lufthavne

17 anholdte efter masseslagsmål i lufthavn