Storlufthavn løbet tør for parkeringspladser

I øjeblikket er der ingen ledige parkeringspladser at finde ved Terminal 2 i Frankfurt Lufthavn, der advarer passagererne om, at der ligeledes er stort pres på flere af de andre parkeringsarealer.

Mens der fortsat er et par dage til, at kalenderbladet skal vendes til juni og højsæsonen dermed for alvor går i gang, er Frankfurt Lufthavn (FRA) allerede blevet ramt af en udfordring, der er opstået i takt med, at antallet af flypassagerer er steget.

Det store knudepunkt for europæisk flytrafik oplyser i et opslag på det sociale medie X, der tidligere var kendt som Twitter, at man er løbet tør for parkeringspladser ved lufthavnens Terminal 2, da et højt antal flyrejsende har resulteret i, at alt er optaget.

Derfor opfordres bilister til enten at lade bilen blive stående derhjemme og stige ombord på et tog eller benytte anden offentlig transport. Alternativt kan de også parkere ved Terminal 1. Herfra kan passagererne enten benytte lufthavnens SkyLine eller shuttlebusser til at nå frem til Terminal 2, lyder det.

Tæt på at være helt optaget i juli og august
Storlufthavnen råder samlet set over 15.000 parkeringspladser, og sædvanligvis lyder meldingen til de rejsende, som ankommer i bil, at de enten kan vælge at booke en plads i forvejen eller blot møde op i lufthavnen og finde et sted, hvor de kan efterlade deres køretøj.

I lyset af den aktuelle situation indskærper Frankfurt Lufthavn dog nu, at man bør være i så god tid som muligt med at få reserveret en parkeringsplads i forbindelse med flyvninger i den kommende perioder, da presset også stiger på lufthavnens andre parkeringsarealer.

I tillæg til at man i øjeblikket er løbet tør for parkeringsmuligheder ved Terminal 2, er der nemlig også rift om pladserne omkring Terminal 1. Derudover oplyses det, at lufthavnens såkaldte Holiday Parking-areal er ganske tæt på at melde alt udsolgt i henholdsvis juli og august.

To store alliancer flyver fra Terminal 2
Frankfurt Lufthavns Terminal 2 benyttes blandt andet af medlemmer af oneworld-alliancen såsom American Airlines, British Airways, Finnair, Cathay Pacific samt en række SkyTeam-selskaber. Heriblandt Air France, Delta Air Lines, KLM og Korean Air.

I tillæg hertil er Air Serbia, China Southern Airlines, Emirates og en række andre flyselskaber, der ikke er medlem af en af de tre store alliancer, ligeledes at finde i terminalen.


Relaterede artikler:

Strejker lagde en dæmper på vækst i Frankfurt

Frankfurt Airport: Starter 2024 med tocifret vækst

Frankfurt Lufthavn: Næsten 60 millioner passagerer