Stormen Ciara (Grafik: The Weather Channel)

Storm forstyrrer flytrafikken i hele Nordeuropa

SAS og ni andre flyselskaber har aflyst flyvninger til og fra Danmark på grund af den orkanagtige storm, der har ramt De Britiske Øer, det sydlige Skandinavien og Nordeuropa.

Et kraftigt stormlavtryk, der fredag lå over USA har i løbet af weekenden bevæget sig over Atlanten med kurs mod de Britisk Øer og Nordeuropa.

Stormen Ciara, der i Tyskland har fået navnet Sabine, lå over Irland og Storbritannien tidligt søndag morgen, og det havde på forhånd fået flyselskaberne til at aflyse flere afgange. 

Aflysninger til og fra CPH
Europas travleste lufthavn er Heathrow Airport i London, og her var der på forhånd taget beslutning om at reducere antallet af landinger per time til i alt 34. Det betød, at en række flyselskaber på forhånd aflyste flyvninger til og fra den britiske storlufthavn.

SAS har således aflyst tre rundture mellem Skandinavien og London i løbet af søndagen. Morgenrotationen fra London-Heathrow til Stockholm på rutenummer SK1530/531 er aflyst, og det samme er to rundture fra København til London-Heathrow på SK501/502 og SK1517/1516.

Der er også aflysninger hos British Airways mellem London-Heathrow og København. Der aflyses to rundture fra den britiske hovedstad til København, henholdsvis rutenummer BA808/809 samt 816/817. Norwegian har også aflyst en rundtur søndag eftermiddag mellem London-Gatwick og København.

Fra København er der også i løbet af søndagen aflysninger på de tre SAS-indenrigsruter til Billund, Aalborg og Aarhus samt på en DAT-aftenflyvning til Midtjyllands Lufthavn i Karup. Herudover har SAS aflyste to rundture til Hamborg, Brussels Airport har aflyst en rundtur fra Bruxelles til København, mens Eurowings har sløjfet en sen rotation fra Düsseldorf.

Mange aflysninger i jyske lufthavne
Søndagen har også skabt trafikforstyrrelser i Billund Lufthavn, da Lufthansa har aflyst tre rundture fra Frankfurt, Turkish Airlines har aflyst en rundtur fra Istanbul, KLM har annulleret en rundtur fra Amsterdam, mens Brussels Airlines har opgivet den sene aftenflyvning til Billund. 

Søndag formiddag måtte KLM-rutenummer 1341 fra Amsterdam til Billund med planlagt ankomst kl. 09.25 søndag formiddag omdirigeres til Aalborg Lufthavn på grund af vejrforholdene i Billund Lufthavn, mens et Ryanair-fly fra London-Stansted i stedet måtte lande i Malmø-Sturup lufthavnen.

Sidenhen har SAS aflyst en rundtur fra København til Billund, mens DAT ikke kommer til at flyve på søndagens afgang til Stavanger. Fra Riga har airBaltic også opgivet at gennemføre dagens rundtur til Billund, og SAS har aflyst en sen aftenafgang fra Stockholm.

Søndagens aflysninger har den følgevirkning, at afgangene mandag morgen fra Billund til Bruxelles, Frankfurt og Stockholm med henholdvis Brussels Airlines, Lufthansa og SAS  ikke vil kunne gennemføres.

I Aalborg Lufthavn har SAS aflyst tre indenrigsrotationer, mens KLM har været tvunget til at indstille aftenafgangen til Amsterdam kl. 18.10. Lidt længere mod syd oplevede Aarhus Lufthavn en aflyst rundtur fra København og Stockholm, mens SAS-flyet, der skulle lande fra München kl. 13.45 måtte omdirigeres til København.

Store mængder regn
Stormen har ført store mængder regn med sig, og alene i Storbritannien forventer man, at der vil falde mellem 20 og 40 millimeter regn i løbet af 18 timer, og nogle steder vil der komme helt op til 80 millimeter regn. I Danmark vil der dog blive tale om et sted mellem 20 og 25 millimeter regn.

DMI meddeler, at stormen i Danmark ventes at kulminere sent på eftermiddagen til langt ud på aftenen. Der er i første omgang varslet stormende kuling fra sydvest med vindstød af stærkstorm- eller orkanstyrke i den vestlige del af Jylland. Der er dog risiko for, at der kan blive tale om decideret storm i middelvinden.

 

Relaterede artikler:

Danske KLM-ruter hårdt ramt af stormaflysninger

Aflysninger fra Danmark som følge af tropisk orkan

Sådan oplevede CPH´s trafikchef orkanen