"Food on the Move" fra Marks & Spencer. (Foto: British Airways)

Stormagasin skal levere flymad til British Airways

Kunderne hos British Airways er utilfredse med udvalget af mad på de korte ruter og vil fremover blive tilbudt catering fra et anerkendt britisk stormagasin.

I dag tilbyder British Airways en gratis snack til passagererne på økonomiklasse på de korte europæiske ruter samt på indenrigsruterne. Det vil ændre sig fra den 11. januar 2017, hvor British Airways har indgået et cateringsamarbejde med stormagasinet Marks & Spencer, der fremover skal levere mad til flygæsterne i 10 kilometers højde.

Menuen bliver et udvalg af Marks & Spencers såkaldte “Food on the Move”, hvorunder også hører vegetariske og glutenfrie tilvalg samt sæsonprægede madoplevelser. Et stort udvalg af sandwich og salater er også en del af menuen.

Den nye British Airways menu, som vil erstatte flyselskabets nuværende gratis snack, vil tilbydes alle rejsende på økonomiklasse på europæiske kortdistanceruter samt indenrigsruter fra og til London Heathrow og Gatwick fra den 11. januar 2017 – samt fra og til London City og London Stansted fra sommeren 2017.

Nu skal kunderne betale
Ifølge British Airways har omfattende kundeundersøgelser vist, at kunderne er utilfredse med flyselskabets nuværende cateringudbud på de korte ruter. Kunderne ønsker si stedet større valgfrihed.

”Vi ved, at vores kunder forventer en god oplevelse, når de rejser med British Airways. Kunderne anser os for at være eksperter, når det kommer til service og selve flyvningen, men i forhold til catering på kortdistanceflyvningerne ønsker de større valgfrihed af kvalitetsmad. Marks & Spencer er ligesom British Airways et anerkendt britisk brand, og derfor er de en ideel samarbejdspartner, når det kommer til at tilbyde kunderne gode madoplevelser på flyrejsen,” siger Alex Cruz, der er koncernchef hos British Airways.

Når kunderne ønsker et større cateringudbud, og det ikke er en del af servicepakken på de korte ruter, så må kunderne i stedet betale for maden, hvilket således vil komme til at ske fremover. Priserne i det nye menukort vil spænde fra et pund (8,70 kroner) for chips til 4,95 pund (45 kroner), som eksempelvis er prisen for en krydret kylling med quinoa og rissalat.

”Jeg er overbevist om, at vi med det nye samarbejde sætter en ny standard, når det kommer til catering på kortdistanceflyvninger. Vi kommer til at tilbyde et kvalitetsbrand med friske kvalitetsprodukter og en menu, der vil blive ændret kvartalsvist. Desuden gør vi det muligt for kunderne at bruge de Avios-point, som er optjent gennem British Airways’ Executive Club,” mener Alex Cruz.

Varierende maduvalg
Morgensmadsudvalget vil inkludere græsk yoghurt naturel med en kompot af sommerbær og granola (1,95 pund), klassisk frugtsalat med ananas, melon, mango, æble, kiwi og blåbær (3,10 pund). Det varme udvalg vil bestå af Marks & Spencers bacon roll med svinekød (4,75 pund) og en tomat og mozzarella focaccia (4,75 pund).

Man vil desuden kunne købe friske sandwiches med Aberdeen Angus bøf og chutney af rødløg (4,75 pund), den klassiske ploughmans ost med ni måneders moden cheddar og modne tomater, syltet agurk og mikset salat (3 pund) samt stegt kylling, citron, parmesan og hvidløgsaioli med rucula og spinat på en ciabattabrødbolle (4,75 pund).

Af  snack-muligheder bliver der et udvalg af nødder og mandler – cashewnødder og hasselnødder (1,60 pund), wasabi-nødder (1,60 pund), saltede cashewnødder (1,60 pund), orientalsk snackmix (2 pund), bar med frugt, nødder og kerner (1,45 pund), salt & vinegar chips eller saltechips (begge 1 pund). Slikmulighederne inkluderer en hvedefri saltkaramel bar med hasselnødder (1,45 pund), chokoladeovertrukne popcorn og pretzels (2,45 pund), mini havrekiks (1,10 pund), samt schweiziske mælkechokoladebarrer (1,70 pund).

British Airways vil desuden tilbyde kunderne en fuld barservice med alkoholiske drikkevarer fra fire pund og ikke-alkoholiske drikkevarer fra 1,50 pund.

 

Relaterede artikler:

Køb flymadpakker i Heathrow Lufthavn

Passagerer vælger flymaden fra og spiser i lufthavnen

Rejsebureauer får provision på catering

Øl til mændene og kildevand til kvinderne