Trådløs opladning i de nye United First-sæder. (Foto: United Airlines | PR)

Stort flyselskab får nye sæder med trådløs opladning

I løbet af sommeren vil visse passagerer hos United Airlines få mulighed for at oplade deres telefon trådløst, da selskabet påbegynder udrulningen af et helt nyt sæde med flere funktioner.

United Airlines har for nyligt præsenteret et nyt sæde, der i løbet af sommeren i år vil blive installeret på de første fly, og United venter, at det vil være ombord på flere end 200 fly henimod slutningen af 2026.

Sædet vil – i hvert fald i første omgang – være at finde ombord på de af selskabets fly, der benyttes til Uniteds indenrigsruter i USA. Det vil kræve en billet til United First-klassen, hvis man ønsker at prøve det af i praksis.

Det bliver United Airlines’ Boeing 737-fly, der først får sædet installeret. I tillæg dertil vil det i løbet af de kommende år være at finde på blandt andet 737 NG’erne (Next Generation, red.) samt en del af selskabets Airbus A321neo- og 737 MAX-fly.

Får flere opladningsmuligheder
Det nye sæde vil være betrukket med vegansk læder, der er fremstillet af materialer, som ikke stammer fra dyr, men derudover ligner læder. Sædet vil blandt andet være udstyret med en skærm på 13 tommer samt et bord på 18 tommer, oplyses det.

En af de funktioner, som United fremhæver ved det nye sæde, er muligheden for at oplade flere devices på én gang. Der er trådløs opladning i armlænet således, at passagererne blot kan lægge deres telefon fra sig, og så vil den blive ladt op, mens de fortsat kan holde øje med eventuel aktivitet på skærmen.

I tillæg hertil har sædet også en klassisk stikkontakt samt mulighed for at oplade via USB-C. Bordet er desuden udstyret med en holder til en tablet, ligesom det er forsøgt gjort stort nok til de fleste bærbare computere.

United fortæller yderligere, at der ligeledes er installeret små borde og holdere til flasker mellem sæderne.

Opdaterer også eksisterende sæder
United First-sæderne vil blive adskilt med skillevægge, som har til formål at skabe så meget privatliv som muligt for de enkelte passagerer undervejs på flyvningen. Det samme skal bevingede nakkestøtter også medvirke til.

“Vores nye sæder er skabt til den moderne rejsende, der ønsker flere opladningsmuligheder, bedre plads til devices, mad, drikke og personlige ejendele samt ekstra privatliv. I takt med at vi forsøger at udvikle kundeoplevelsen, prøver vi at vende de gamle branchestandarder på hovedet og forstille os de behov, som passagererne vil have i fremtiden,” siger Mark Muren, der er produktdirektør ved United Airlines.

De nye sæder er første gang siden 2015, at United Airlines har opdateret designet på First Class-sæderne på indenrigsflyene. Udover at installere den opdaterede udgave på flyene, vil selskabet også give en række eksisterende sæder en overhaling i løbet af de kommende år.

Ifølge selskaber skal første klasses-sæderne på flere end 200 udvalgte 737-, A319- og A320-fly opdateres inden 2025. De vil få nye sædehynder, blive betrukket med vegansk læder samt blive udstyret med nye nakkestøtter med vinger.


Relaterede artikler:

Piloter lander lønstigning på op til 40 procent

United viser vejen med familievenlig seating

Historisk flyordre fra United Airlines