Red handling betjener Norwegian og Norse Atlantic i London Gatwick Airport. (Foto: Gatwick Airport | PR)

Strejke truer Norwegian og Norse

Den britiske fagforening Unite har varslet otte strejkedage i august for medlemmer ansat hos Red Handling og Wilson James, der blandt andet betjener Norwegian og Norse Atlantic Airways i Gatwick.

Der har været meget aktivitet omkring den britiske fagforening Unite denne sommer. I begyndelsen af juni blev der varslet 31 strejkedage blandt en del af sikkerhedspersonalet i London Heathrow Airport, men strejken blev dog afblæst i sidste øjeblik, da lufthavnen fik landet en aftale med fagforeningen.

Nu er det ansatte ved handlingselskabet Red Handling samt virksomheden Wilson James, der tager sig af passagerservice og sikkerhedskontrol, i Gatwick-lufthavnen ved London, der i stedet har varslet otte strejkedage i august.

Det kan potentielt ramme skandinaviske rejsende til og fra Gatwick med Norwegian, der benytter Red Handling i den britiske storlufthavn. Også Norse Atlantic, Delta Air Lines, Saudia og TAP Air Portugal er blandt handlingselskabets kunder.

Strejke i to gange fire døgn
Strejken omfatter 230 ansatte hos de to virksomheder, og årsagen til den faglige aktion skyldes, at arbejdsgiverne, ifølge Unites opfattelse, ikke har leveret et tilfredsstillende lønudspil.

“Red Handling og Wilson James må vågne op. Andre arbejdsgivere i lufthavnen er parate til at betale den gældende takst, og der er ingen undskyldning for, hvorfor de ikke skulle gøre det samme. Der er ingen måde, vores medlemmer vil acceptere en reel lønnedsættelse og sulteløn,” siger Unite’s generalsekretær Sharon Graham i en pressemeddelelse.

Hos Red Handling er er varslet strejke i to gange fire døgn fra den 18. til og med 21. august, og igen fra 25. til og med 28. august, mens strejkerne hos Wilson James løber fra 18. til og med 20. august samt fra 22. til og med 24. august.

Kan medføre omfattende trafikforstyrrelser
Det forventes, at den første at de to strejkeperioder hos Red Handling vil berøre omkring 216 flyoperationer, hvilket kan betyde, at omkring 45.000 passagerer kan risikere at få aflyst eller forsinket deres flyvning.

I august flyver Norwegian 66 gange om ugen mellem København og London-Gatwick vice versa, hvilket er op til  fem daglige afgange i hver retning.

“Denne strejkeaktion kan forårsage alvorlige forstyrrelser i hele Gatwick-lufthavnen, men den tvist er helt og alene arbejdsgivernes egen skyld, idet de har fået alle muligheder for at give vores medlemmer et rimeligt løntilbud, og det har de forsømt at gøre,” lyder det fra Dominic Rothwell, der er lokal repræsentant for Unite.

 

Relaterede artikler:

Omfattende strejker i Heathrow afblæses

31 strejkedage i Europas største lufthavn

Norwegian etablerer eget handlingselskab