Terminal 5 i London Heathrow Airport. (Arkivfoto: Alexandre Rotenberg | shutterstock.com)

Omfattende strejker i Heathrow afblæses

Lørdag den 24. juni skulle 2.000 ansatte blandt sikkerhedspersonalet i London Heathrow Airport have indledt 31 strejkedage frem til udgangen af august. Konflikt er nu blevet afværget.

En strid mellem ledelsen og sikkerhedspersonalet i London Heathrow Airport er blevet løst, så man undgår det strejkekaos, der var forudset med 31 varslede strejkedage i perioden fra den 24. juni til den 27. august.

Det meddelte fagforeningen Unite fredag.

Over 2.000 ansatte i Heathrows Terminal 3 og 5 havde udsigt til at strejke på de udvalgte dage henover sommeren, hvilket fik ledelsen i Heathrow Airport til at komme med et forbedret lønudspil. Sikkerhedspersonalet har været utilfredse med, at de rent lønmæssigt lå et godt stykke efter deres kolleger med samme opgaver i London-lufthavnene i Gatwick og Stansted.

Efter en urafstemning har de ansatte godkendt det nye lønudspil, der giver samlede lønstigninger på mellem 15,5 og 17,5 procent afhængig af placeringen på lønskalaen.

Fagforening er tilfreds
Ikke overraskende er der tilfredshed hos Unite med resultatet af bestræbelserne for at opnå bedre løn- og arbejdsvilkår.

“Dette var en hårdt tilkæmpet sejr, som viser, hvad der kan opnås, når arbejdere står sammen og handler sammen,” udtaler Unites generalsekretær Sharon Graham.

Unite forklarer om aftalen, at de ansatte vil få en lønstigning på 10 procent af grundlønnen tilbage fra årets start samt yderligere en stigning på 1,5 procent fra oktober. I 2024 vil der herudover blive reguleret i forhold til inflationen og med et minimumsniveau på fire procent.

Herudover er der også aftalt en stigning i betalingen under barselsorlov for både mødre og fædre.

Kostede 18 strejkedage
I løbet af konflikten, der brød ud i påsken, har der været i alt 18 dage med arbejdsnedlæggelser.

British Airways havde som operatør på Terminal 5 udsigt til at blive ramt, hvis de 31 strejkedage var blevet en realitet, og det samme havde været tilfældet med de mange store flyselskaber i Terminal 3, hvor eksempelvis Virgin Atlantic, Emirates, Qatar Airways, United Airlines, American Airlines og Delta Air Lines hører hjemme. 

SAS opererer til og fra Terminal 2, hvorfor selskabet i første omgang ikke havde udsigt til at blive ramt. 

 

Relaterede artikler:

31 strejkedage i Europas største lufthavn

Udsigt til påskekaos i Heathrow-lufthavnen

Strejker truer i Heathrow og Gatwick