Charleroi-lufthavnen i Bruxelles lukker onsdag for trafik på grund af en generalstrejke. Foto: Fernandopascullo

Strejke tvinger lufthavn til at lukke for trafik

South Charleroi-lufthavnen i Bruxelles lukker onsdag helt ned for flytrafik i forbindelse med den forestående generalstrejke i Belgien, der også får konsekvenser for Brussels Airlines.

De belgiske fagforeninger har varslet en gennemgribende generalstrejke, der efter planen vil løbe fra tirsdag klokken 22 til samme tidspunkt onsdag.

Den forestående strejke får store konsekvenser for luftfarten i landet. Charleroi-lufthavnen syd for Bruxelles ser sig imidlertid nødsaget til at lukke for al trafik onsdag. Lufthavnen henstiller til, at de berørte passagerer tjekker deres afgang, da nogle flyselskaber tilbyder alternative løsninger i løbet af den strejkeramte onsdag. Ifølge lufthavnen vil vejene til lufthavnen blive blokeret.

Den belgiske flyvekontroltjeneste, Skeyes, har meddelt, at flytrafikken i Belgiens luftrum onsdag vil være reduceret med 50 procent. Både afgange og ankomster i alle landets lufthavne vil blive berørt, og der vil være reduceret trafik i luftrummet over Belgien. Skeyes vil løbende holde øje med situationen og om nødvendigt revurdere den tilgængelige kapacitet, skriver det belgiske luftfartsmedie Aviation24.be.

Mange Ryanair-aflysninger
Ryanair er den største kunde i Bruxelles Charleroi-lufthavnen, og det irske lavprisflyselskab bliver således kraftigt påvirket af onsdagens generalstrejke. Selskabet skriver i en erklæring, at det er tvunget til at aflyse en række flyvninger. Men nogle af afgangene til og fra Charleroi bliver alligevel gennemført, lyder det.

”Vi har besluttet at foretage 12 flyvninger til/fra alternative lufthavne omkring Bruxelles og Charleroi. Alle berørte kunder er blevet kontaktet via e-mail og sms og rådgivet om deres muligheder: en fuld refusion, ombooking til næste ledige fly eller transfer til en alternativ afgang,” skriver Ryanair, der ikke uddyber, hvilke alternative lufthavne der er tale om.

Fra Københavns Lufthavn har Ryanair seks ugentlige afgange til Bruxelles Charleroi. Onsdag er blandt afgangsdagene, og det er pt. ikke muligt at booke billetter til onsdagens afgang.

Fredag i sidste uge annoncerede det nationale belgiske flyselskab Brussels Airlines, at det aflyser samtlige flyvninger i løbet af onsdagens strejkedag. Det betyder aflysning af 222 flyvninger til og fra Bruxelles, og det vil berøre i omegnen af 16.000 passagerer. Brussels Airlines flyver fra Zaventem-lufthavnen, og lufthavnen forventer, at operationerne vil blive kraftigt påvirket i løbet af dagen i form af aflysninger og forsinkelser.

 

Relaterede artikler:

222 flyaflysninger forud for storstrejke

Strejke skaber store problemer for SAS i Bruxelles

Udsigt til strejker i Brussels Airlines