SUN-AIR lukker Oslo-rute fra Aalborg Lufthavn

Konkurrencen er for hård i det nordjyske marked. Blot 7 måneder efter at Cimber Sterling gik ind på ruten mellem Aalborg og Oslo, har konkurrenten SUN-AIR valgt at trække sig på ruten mellem de to byer.

Torsdag den 3. september 2009 åbnede Cimber Sterling en ny rute mellem Aalborg og Oslo. Ruten var godtnok ny for Cimber Sterling, men ikke for Aalborg Lufthavn, hvorfra SUN-AIR hidtil havde betjent ruten.

Men nu blot 7 måneder efter Cimber Sterlings entré på ruten må SUN-AIR trække sig. Overkapacitet og lavpris matcher ikke selskabets strategi som nicheselskab med et stærkt inflight-produkt. Derfor trækker SUN-AIR sig klogeligt ud af den magtkamp, der udspilles på det nordjyske luftfartsmarked.

Cimber Sterling startede med en aftenafgang mellem Aalborg og Osloog har sidenhen tilført en morgenafgang på ruten. SUN-AIR forsøgte efterfølgendeat udvide fra 11 ugentlige returflyvninger til 30 ugentlige returflyvninger, men kunne ikke holde konkurrenten væk.

“Vi har serviceret passagerer mellem Jylland og Oslo i 18 år. SUN-AIR er den største operatør til Oslo fra Jylland, og den position vil vi gerne fastholde,“ sagde underdirektør Kristian Tvergaard i efteråret, da SUN-AIR satte modangrebet ind mod Cimber Sterling.

Et modangreb, der yderligere blev forstyrret af, at Norwegian sidenhenåbnede mellem Billund og Oslo, mens Rynair netop har holdt sit indtog i Aarhus Lufthavn med en rute til Oslo-Rygge. Dermed er der indsat en væsentligt større kapacitet i markedet for rejser mellem Jylland og den norske hovedstad.

SUN-AIR har benyttet fly af typen Dornier 328 med plads til 32 passagerer på ruten, mens Cimber Sterling har anvendt såvel ATR 72 (68passagerer) og ATR 42 (48 passagerer). Derfor har Cimber Sterling haft bedre mulighed for at udbyde lavpriser på ruten grundet den større kapacitet.

SUN-AIR oplyser, at passagerer, der allerede har booket billet, kan få rejsen ombooket til ruten mellem Aarhus og Oslo. Hvis dette ikke er ønskeligt, kan den rejsende vælge at få den købte billet refunderet.