Sun-Air Dornier 328JET (Foto: Oddgeir Tørresdal)

Sun-Air lukker Stockholm-rute

Fra den 6. januar vil SAS være alene om at flyve mellem Billund og Stockholm. Sun-Air har nemlig besluttet at lukke sin rute til Stockholm-Bromma lufthavnen.

Da Cimber Sterling i begyndelsen af maj måned sidste år måtte opgive at flyve videre, blev en del af de jyske ruter overtaget af Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia.

En af de nye Sun-Air ruter gik til Stockholm-Bromma lufthavnen, hvortil der blev fløjet ni gange ugentligt med Dornier 328JET med plads til 32 passagerer.

Men i begyndelsen af det nye år er det slut.

“Vi har besluttet at indstille ruten mellem Billund og Stockholm-Bromma fra den 6. januar 2014 og i stedet fokusere på vores eksisterende rute mellem Aarhus og Stockholm-Bromma, som vi har opereret i over 20 år,“ skriver Sun-Air i en meddelelse.

Dermed bliver der fjernet en årlig kapacitet på lidt mere end 25.000 flysæder mellem Billund og den svenske hovedstad.

SAS alene til Stockholm
Med Sun-Air´s beslutning om at trække sig fra Stockholm-ruten bliver SAS alene om at flyve fra den sydjyske lufthavn til Stockholm. De rejsende skal blot indstille sig på, at de ikke længere kan flyve til en city-lufthavn, men i stedet må lande i Arlanda-lufthavnen, der ligger 42 kilometer nord for den svenske hovedstad.

SAS tilbyder i vintertrafikprogrammet 11 ugentlige afgange med SAAB 2000 fly fra svenske Braathens Regional (Golden Air). Med en kapacitet på 50 flysæder per afgang vil SAS derfor udbyde mere end 50.000 flysæder årligt på den regionale rute.

Hos Sun-Air understreger man, at det ikke var konkurrencen fra SAS, der fik selskabet til at trække sig fra ruten.

“Vi har fået et projekt i udlandet, hvortil der skal disponeres et. Derfor kommer vi til at mangle kapacitet, hvorfor vi vælger at lukke ruten fra Billund, da vi i forvejen flyver fra Aarhus til Stockholm-Bromma. Samtidig er vi lige nu i dialog med Aarhus Lufthavn om at øge frekvenserne på Bromma-ruten,“ siger Sun-Air´s kommercielle direktør Kristian Tvergaard i en kommentar til CHECK-IN.dk.

Foto: Oddgeir Tørresdal