SUN-AIR på vej med Aarhus-Helsinki

Efter blot 40 dages drift har SUN-AIR valgt at lukke den nyetablerede rute mellem Stockholm-Bromma og Helsinki, der drives i samarbejde med Finnair. I stedet forventer selskabet inden længe at åbne en rute fra Aarhus Lufthavn til Helsinki.

Mandag den 16. august etablerede SUN-AIR of Scandinavia en rute fra Stockholm-Bromma til Helsinki. Det skete for at støtte Oneworld-selskabet Finnair i kampen mod konkurrenterne Norwegian, SAS og Blue1 på den stærkt trafikerede nordiske hovedstadsrute.

Men satsningen har været forgæves. Allerede den 18. oktober lukkes ruten igen, da SUN-AIR angiveligt ikke har kunnet få de nødvendige start- og landingstidspunkter (slots) i de to lufthavne.

“Efter knap 2 måneders flyvning må vi desværre konstatere, at det fra vinterfartplanen ikke er muligt at få de ønskede afgangs- og ankomsttider i Stockholm Bromma og Helsinki, hvilket medfører beslutningen om at indstille ruten indtil videre,“ hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Lukningen af ruten mellem Stockholm-Bromma og Helsinki betyder også, at morgenafgangen mellem Billund og Stockholm-Bromma også falder bort. Men SUN-AIR benytter dog lejligheden til at understrege, at middagsruten mellem Billund og Helsinki fortsætter, idet det er en vigtig føderute til Finnair´s omfattende Asien-netværk.

Og endnu en Helsinki-rute er på vej fra Jylland. Det bliver Aarhus Lufthavn, der forventes at få glæde af endnu en SUN-AIR føderute til Helsinki.

Med den nye rute fra Aarhus Lufthavn til Helsinki, vil SUN-AIR betjene Århus-området med rutetrafik til hovedstæderne i Norge, Sverige og Finland. Herudover opererer selskabet også en rute til Göteborg fra lufthavnen på Djursland.

Foto: SUN-AIR forventer inden længe at åbne en rute mellem Aarhus Lufthavn og Helsinki.