En Saab 340 fra det regionale svenske flyselskab Air Leap. Foto: Bene Riobó

Svenske flyselskaber i fusion

De svenske flyselskaber Air Leap og AirGotland fusionerer og danner Air Leap Scandinavia, der skal være med til at styrke den lokale tilstedeværelse i udvalgte regioner.

Air Leap Scandinavia er navnet på et nyt kommercielt flyselskab i Sverige.

Det er Air Leap og det virtuelle flyselskab AirGotland – etableret i 2020 – der har fusioneret og skabt det nye navn med det formål at styrke og opfylde lokale ønsker fra visse svenske og skandinaviske regioner. Air Leap vil fortsat være ansvarlig for produktionen og visse svenske ruter med trafikpligt.

Det nye selskab vil på denne måde skabe vækst gennem betydeligt større ressourcer og anerkendt knowhow. Ola Mattsson, der er tidligere direktør i Gotlandsflyg, bliver administrerende direktør i Air Leap Scandinavia, og Jon Melkersson er stadig administrerende direktør i selve Air Leap.

Air Leap har i de senere år arbejdet intensivt med ruteudvikling, og flyselskabet har investeret massivt på trods af coronapandemien. På den måde er der skabt et solidt fundament, når efterspørgslen vender tilbage, vurderer flyselskabet, der opstod i 2018 på resterne af det konkursramte svensk flyselskab NextJet.

Bliver mere magtfulde
I løbet af 2020 lancerede Air Leap flere nye ruter i Sverige, ligesom selskabet i juli introducerede ATR 72 i flåden.

”Air Leap-gruppen styrker sin tilstedeværelse på det nordiske marked med dannelsen af ​​et kommercielt selskab. Sammen bliver vi mere magtfulde, og herudover får vi også bedre muligheder i de respektive selskaber for at fokusere på vores egne specialområder. Dette giver os mulighed for at tilbyde vores kunder et endnu bedre luftfartsprodukt,” siger Jon Melkersson fra Air Leap.

Ola Mattsson ser frem til at bidrage til lokal svensk udvikling i de kommende år som chef for det nye Air Leap Scandinavia.

”Det er fantastisk spændende at få muligheden for at lede et nyt kommercielt selskab, som sætter fokus på regionernes behov i Sverige og Skandinavien, og at være involveret i lokal udvikling og vækst,” siger han.

Det bedste år nogensinde
I øjeblikket flyver Air Leap til 13 destinationer i Skandinavien, hvoraf otte er svenske, og flyselskabet råder over ni fly – herunder blandt andet én ATR 72, fire Saab 340 og én Saab 2000. Air Leap havde – i modsætning til de fleste andre flyselskaber – sit bedste år nogensinde i 2020. Selskabet havde ganske opsigtsvækkende en passagervækst på næsten 30 procent.

Basen er i Stockholm Bromma, og lufthavnen anses af flyselskabet som meget vigtig for den svenske infrastruktur både nu og i fremtiden.

Fremtiden for den statsejede Stockholm Bromma har dog været til stor diskussion. Den svenske lufthavnsoperatør Swedavia mener ikke, at det vil være forretningsmæssigt rentabelt at fortsætte driften af lufthavnen. I slutningen af januar i år meldte det private selskab Bromma Airport Group dog, at det agter at overtage driften af lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab med 30 procent passagervækst i 2020

Svensk flyselskab trodser coronakrisen

Svensk flyselskab udfordrer SAS på endnu en rute